Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα δίνει όλα για να προχωρήσουν οι ανατροπές

Να συνδράμει την κυβερνητική επέλαση έσπευσε χτες ο επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά, στη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

Η πλουτοκρατία, τα κόμματα και οι διακρατικοί της οργανισμοί έχουν πέσει με τα μούτρα για να ξεκάνουν το λαό. Η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή τους είναι επιτακτική ανάγκη

Motion Team

Η πλουτοκρατία, τα κόμματα και οι διακρατικοί της οργανισμοί έχουν πέσει με τα μούτρα για να ξεκάνουν το λαό. Η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή τους είναι επιτακτική ανάγκη
Διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία ότι είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, δίνει με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση. Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής απείλησε με απολύσεις τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν δεν αποδεχτούν το πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης» της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σημείωνε ότι «το 2011 ρίχνουμε το βάρος μας στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις (...) που αντιμετωπίζουν τα εγγενή μας προβλήματα».

Ενισχυτικά στην κυβερνητική επέλαση, ο επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εξήρε προκλητικά το «θάρρος, την παρρησία και την αποφασιστικότητα» του ελληνικού λαού «στο άνευ προηγουμένου σοκ που αντιμετώπισε», διαβεβαιώνοντας και αυτός ότι η περίοδος λιτότητας θα έχει «μακροπρόθεσμο ορίζοντα»!

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Μ. Μπαρνιέ τόνισε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε και θα προωθήσει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική», προαναγγέλλοντας νέες σαρωτικές ανατροπές, που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

Στηρίζοντας απόλυτα το αντιδραστικό έργο της κυβέρνησης, ο Μ. Μπαρνιέ «χαιρέτισε τις άνευ προηγουμένου προσπάθειες μεταρρύθμισης, που έχει υλοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, για μεταρρύθμιση και περισσότερη ανταγωνιστικότητα», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα «έχουν αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»!

Με άλλα λόγια, η σφαγή του ελληνικού λαού τυγχάνει της αναγνώρισης των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Οι «θυσίες» του ελληνικού λαού «είναι απαραίτητες» για να «ανακτήσει η Ελλάδα τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκηνή», ανέφερε ο Μ. Μπαρνιέ, προκαλώντας τα λαϊκά στρώματα.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και Μ. Μπαρνιέ στις δηλώσεις τους επιχείρησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας ότι γίνεται μια «πανευρωπαϊκή προσπάθεια» για τη «μεταρρύθμιση» και τον «έλεγχο» δήθεν των αγορών και του «χρηματοπιστωτικού συστήματος». Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, που έχουν αναγάγει σε υπέρτατο νόμο την ενίσχυση των κερδών των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, σήμερα πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους λαούς περί «ρύθμισης των αγορών».

Ο Μ. Μπαρνιέ ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει την απαιτούμενη προεργασία για τη «διαφάνεια που απαιτείται στη λειτουργία των οργανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας», ώστε όπως υποστήριξε να «υπάρξει μια καλύτερη ανάγνωση της αξιολόγησης του κρατικού χρέους».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη στάση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οίκων αξιολόγησης, ισχυριζόμενος ότι γίνονται προσπάθειες «να θεσπιστούν διαδικασίες διαφάνειας για να αποτρέπεται η κερδοσκοπία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ