Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Κοινή ανακοίνωση 45 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης

Με κοινή ανακοίνωσή τους, 45 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν την προκλητική ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών των Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τις καμπάνιες για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ποινικοποίηση των κομμουνιστών και του κομμουνισμού. Την ανακοίνωση είχαν υπογράψει αρχικά 38 κόμματα ως τα τέλη Δεκέμβρη (δημοσίευση στο «Ρ» στις 29/12) και τώρα προστίθενται οι υπογραφές άλλων 7 κομμάτων. Σε αυτή, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνονταν:

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη απόπειρα να γενικευτούν οι ποινικές διώξεις και τα μέτρα που ισχύουν σήμερα σε αρκετές χώρες της ΕΕ, σε βάρος όσων αρνούνται να πιστέψουν στη λάσπη ενάντια στις ιστορικές εμπειρίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και ενάντια σε όλους όσοι αντιπαλεύουν τις απόπειρες να σβηστεί η αποφασιστική συμβολή που έδωσαν οι κομμουνιστές στον αγώνα για κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και δημοκρατία στην Ευρώπη και αρνούνται την παραχάραξη της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αντιδρούν στην απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται την περίοδο που δυναμώνει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών. Η εξάπλωση της αντεργατικής επίθεσης πάει χέρι με χέρι με την εξάπλωση των αντικομμουνιστικών μέτρων. Οι κομμουνιστές αποτελούν το στόχο αυτών των επιθέσεων γιατί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όχι μόνο για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση αλλά και γιατί είναι οι μόνοι που έχουν την πραγματική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Με αποφασιστικότητα δηλώνουμε ότι τα αντικομμουνιστικά σχέδια των αστών θα αποτύχουν. Η υπεροχή της ιδεολογίας μας, το δίκιο της εργατικής τάξης μπορούν να συντρίψουν και τα πιο σκληρά μέτρα τους. Ανυποχώρητοι και πιο αποφασισμένοι συνεχίζουμε για να νικήσουμε την αντιλαϊκή εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου».

Τα κόμματα που υπογράφουν

Τα 45 κόμματα που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση είναι τα εξής:

ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, ΚΚ Βουλγαρίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, ΚΚ Βρετανίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, Γερμανικό ΚΚ, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ της Δανίας, ΚΚ στη Δανία, ΚΚΕ, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Ιρλανδίας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, ΚΚ Καζακστάν, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ΚΚ Μάλτας, ΚΚ Νορβηγίας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, KK Ουκρανίας, ΚΚ Πορτογαλίας, ΚΚ Πολωνίας, Ρουμανικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Ενωση Κομ. Κομμάτων ΚΚΣΕ, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, ΚΚ Σουηδίας, Κόμμα Σέρβων Κομμουνιστών, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Τουρκίας, KK Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχίας), ΚΚ Φινλανδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ από 51 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (2015-01-24 00:00:00.0)
Τα κόμματα που υπογράφουν (2010-12-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-02-17 00:00:00.0)
Τα κόμματα που συμμετείχαν (2008-03-16 00:00:00.0)
Διεθνής κατακραυγή (2006-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ