Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Διεθνής κατακραυγή

Σήμερα στις Βρυξέλλες η συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Η διεθνής κατακραυγή στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από πολλά κόμματα, οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες από χώρες ολόκληρου του πλανήτη.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Την Τρίτη, 24 του Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης, την πρώτη μέρα έναρξης της συζήτησης του αντικομμουνιστικού μνημονίου στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκεί μια αντιπροσωπεία περίπου 100 ανθρώπων θα εισέλθει στο κτίριο και θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας και θα παραδώσει τις χιλιάδες υπογραφές που θα έχουν συγκεντρωθεί.

Μέχρι τώρα την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ΚΕΚΡ, η Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ - ΚΚΣΕ) (στην οποία εντάσσονται 16 ΚΚ από την πρώην ΕΣΣΔ), εκτός από το ΚΚΡΟ και το ΚΚ Αμπχαζίας, ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Καζαχστάν, ΚΚ Κιργιζίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λιθουανίας, ΚΚΔ της Μολδαβίας, ΚΚ Νότιας Οσετίας, ΚΚ Ουζμπεκιστάν, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Τουρκμενιστάν, ΚΚ Υπερδνειστερίας. Επίσης, το ΚΚ Τουρκίας, το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, το Νέο ΚΚ Βρετανίας, το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, το Αλβανικό ΚΚ, το ΚΚ Σλοβακίας, το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το ΚΚ Λουξεμβούργου, το ΚΚ Δανίας, το ΚΚ στη Δανία, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Νορβηγίας, το Σουδανικό ΚΚ, το ΚΚ Βρετανίας, το ΚΚ Αυστραλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), το KK Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ