Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΟΛΟΣ
Πλατιά συγκέντρωση ενάντια στο έκτρωμα

Την απαίτησή τους να αποσυρθεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο διατράνωσαν πολλοί Μαγνησιώτες και Μαγνησιώτισσες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε χτες το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου. Στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης Μαγνησίας», που διοργάνωσε τη συγκέντρωση, συμμετείχαν όχι μόνο κομμουνιστές, αλλά και πολλοί δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αντιδρούν στο έκτρωμα, γνωρίζοντας ότι αυτό αφορά όλο το λαό.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Β. Ντακούμης, μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», κοινωνιολόγος, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος του μνημονίου είναι καθαρά ιδεολογικός και πολιτικός. «Μπροστά στα μάτια μας - σημείωσε - ξετυλίγεται μια παρατεταμένη και σε βάθος χρόνου επιχείρηση κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων για καλύτερες συνθήκες ζωής». Και πρόσθεσε: «Στους εμπνευστές και απολογητές του επαίσχυντου αυτού μνημονίου θέλουμε σήμερα από εδώ να στείλουμε ένα σαφέστατο μήνυμα: Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι. Δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε μπροστά στις δυσκολίες και τις απειλές. Δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν δυνάμεις, σύμμαχοι, συνεργαζόμενοι που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη, στη Μαγνησία, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, παγκόσμια».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, που υπογράμμισε ότι «αυτό το φασιστικό δημιούργημα έρχεται σαν αφετηρία μιας γενικότερης αντικομμουνιστικής υστερίας, που δε θα περιορίζεται στα πλαίσια, που βιώνουμε και σήμερα, της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, της διαστρέβλωσης, της κατασυκοφάντησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της πρακτικής εφαρμογής της σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης σε άλλες χώρες της Γης». Και αφού επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι γνωστό για την ιστορία του, για την προσφορά στο λαό και στο κίνημά του, για τη διεθνιστική στάση του, τόνισε: «Καταδικάζουμε και απαιτούμε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο να μη συζητηθεί καν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης. Ανεξάρτητα, όμως, από το ποια θα είναι η κατάληξη, το "Μολών Λαβέ" ισχύει».

Τοποθετήσεις στη συγκέντρωση έγιναν από πολλούς εκπροσώπους φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ