Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Αντικομμουνιστικός «ΒΗΜΑ»τισμός!

Η Αθήνα βροντοφώναξε προχτές την κατηγορηματική αντίθεση των Ελλήνων στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που - με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο - επιφυλάσσουν μαύρες μέρες για τους λαούς του κόσμου. Χιλιάδες πολίτες της Αθήνας, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και την πλατεία Κλαυθμώνος, ένωσαν τη φωνή τους με όλους τους πολίτες της Ελλάδας και των άλλων χωρών του κόσμου, που διαμαρτύρονται για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Στις συγκεντρώσεις αυτές δε μετείχαν μόνο οι κομμουνιστές, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ. Μετείχαν επίσης και πολλοί άλλοι δημοκράτες από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων. Ανθρωποι, που διαθέτουν τον απλό κοινό νου, οι οποίοι - με την παρουσία τους στη συγκέντρωση - θέλησαν να εκφράσουν δημόσια την έντονη ανησυχία τους για τα απώτερα σχέδια των συντακτών αυτού του φασιστικού εκτρώματος, η υπερψήφιση του οποίου θα ανοίξει τους «Ασκούς του Αιόλου».

Κάποιοι, όμως, στη χώρα μας, είτε «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» είτε είναι καθαρά «τσιράκια» των ιμπεριαλιστών. Ανάμεσα σ' αυτούς και η - κατά τα άλλα «έγκυρη» και «έγκριτη» - εφημερίδα «Το Βήμα», η οποία ως γνωστόν ανήκει στο συγκρότημα του Λαμπράκη (ΔΟΛ). Θα πείτε - και σωστά - βαριοί χαρακτηρισμοί. Ειδικά, ο δεύτερος. Ομως, ο τρόπος που πρόβαλε τις προχτεσινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και τους κάθε είδους υποστηρικτές του, δε σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις άλλη γλώσσα. Το «Βήμα» δε βρήκε χώρο ούτε για μια μονόστηλη είδηση που να κατέγραφε το γεγονός. Οτι δηλαδή στα Προπύλαια και την Πλ. Κλαυθμώνος έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητη από το «Βήμα» η διαμαρτυρία των χιλιάδων πολιτών της Αθήνας, ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Αφιέρωσε μόλις 17 λέξεις, με το πρώτο σχόλιο της δεύτερης σελίδας που υπογράφει η «Πανδώρα». Οχι για να προβάλλει θετικά ή - έστω - ασχολίαστη την είδηση, αλλά για να χύσει χολή. Ετσι, στις 17 λέξεις που αφιέρωσε το «Βήμα», γράφει επί λέξει: «Λόγω της χτεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας, κόλαση...». Και στο δεύτερο σχόλιο - που αποτελεί, υποτίθεται, συνέχεια του πρώτου - η «Πανδώρα» προσθέτει: «΄Η, μάλλον, το κέντρο της Αθήνας ήταν παράδεισος: ο κομμουνιστικός παράδεισος - για να είμαστε "πολιτικώς ορθοί", αφού στην Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή η ιδεολογία του ΚΚΕ έχει γίνει "εθνικό θέμα"...».

Αλήθεια, δε διδάχτηκε τίποτε το «Βήμα» από τη μέχρι σήμερα παγκόσμια ιστορία; Δεν καταλαβαίνει πού το πάνε οι συντάκτες του αντικομμουνιστικού μνημονίου (στην ουσία οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που κρύβονται από πίσω τους) που βιάζονται να ξαναγράψουν την ιστορία, ταυτίζοντας τους κομμουνιστές με τους φασίστες και τους ναζί; Απέναντι σε τόσο σοβαρά ερωτήματα - ζητήματα - δε δικαιολογείται ουδετερότητα. ΄Η είσαι με τους ιμπεριαλιστές και στηρίζεις τα εγκληματικά τους σχέδια ή είσαι με το λαό και όσους αγωνίζονται για την προάσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Οσο για το «Βήμα» - και όσους ακολουθούν με παραλλαγές την ίδια στάση - δε θα πούμε εμείς ποια είναι η θέση του. Ας διαλέξουν αν - υποβαθμίζοντας τις λαϊκές αντιδράσεις για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο - «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» (δεν καταλαβαίνουν πού, σε τι αποσκοπεί το μνημόνιο) ή στηρίζουν τα σχέδια των συντακτών του;


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ