Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Motion Team

«Η εισήγηση η οποία ψηφίστηκε, υιοθετήθηκε από την πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης, με εισηγητή τον Λίντμπλαντ έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

Συστηματικά καταρχήν στο σχέδιο αποφάσεως στα εδάφια 6, 7, 29, 46, 49, 50 εκφράζεται η χαρακτηριστική περιφρόνηση της Αριστοτελικής αρχής, η οποία λέγεται "μεταβάσεις εις έτερον γένος" το οποίον λογικώς απαγορεύεται διότι ταυτίζει συνεχώς την κομμουνιστική ιδεολογία με συγκεκριμένα καθεστώτα δηλαδή με πολιτειακή συγκρότηση "εν τόπω και χρόνω".

Το απολύτως επικίνδυνο στο εδάφιο 6 του σχεδίου αποφάσεως και το απολύτως ολοκληρωτικό και φασιστικής και ναζιστικής προελεύσεως από απόψεως πολιτικής πρακτικής είναι ότι αναφέρει κατά γράμμα ότι κομμουνιστικά κόμματα είναι νόμιμα και δραστήρια σε ορισμένες χώρες, το οποίο σημαίνει εκ του αντιθέτου ότι τα κομμουνιστικά κόμματα αυτά πρέπει να πάψουν να είναι νόμιμα, ουσιαστικά καταργείται πλήρως η στοιχειώδης βάση της δημοκρατίας, η οποία διέπει την ΕΕ και εν πάση περιπτώσει τις αρχές του γενικού ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Εξαιρετικά φασιστικής και ναζιστικής συγκροτήσεως, από απόψεως πάντοτε πολιτικής πρακτικής, είναι η παράγραφος 7 του μνημονίου στην οποίο κατά γράμμα λέει "φαίνεται ότι σε ορισμένους χώρους είναι ζωντανό ακόμη ένα είδος νοσταλγίας για τον κομμουνισμό, αυτό το γεγονός δημιουργεί τον κίνδυνο ο κομμουνισμός να κερδίσει την εξουσία στη μια ή στην άλλη χώρα", είναι ολοφάνερο ότι η έκφραση το να κερδίσει την εξουσία κάποτε στο μέλλον σημαίνει ότι υπάρχει η πλήρης φασιστική και ναζιστική πολιτική πρακτική, η οποία σημαίνει ότι το καθεστώς το Ευρωπαϊκό θα πρέπει να προσπαθήσει να ελέγξει το μέλλον των ανθρώπων και να απαγορεύσει την εξέλιξη του μέλλοντος, εάν το μέλλον δεν οδηγείται προς μια μόνο κατεύθυνση και όχι προς άλλη. Κλασική περίπτωση φασιστικής και ναζιστικής πολιτικής πρακτικής το εδάφιο 7.

Εδάφιο 29: "Αυτά τα εγκλήματα είναι ευθέα αποτελέσματα της θεωρίας της πάλης των τάξεων που επέβαλλε την εκκαθάριση ανθρώπων". Ουδέποτε η θεωρία της πάλης των τάξεων επέβαλε την εκκαθάριση ανθρώπων, δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο των κλασικών του μαρξισμού ότι υπάρχει λογική συνάφεια και αιτιότητα γραμμική ανάμεσα στην πάλη των τάξεων και την εκκαθάριση των ανθρώπων και η διατύπωση αυτή μέσα από τη στρέβλωση της επιστημονικής ορολογίας πάλης των τάξεων εκφράζει με κλασικό τρόπο φασιστική και ναζιστική πολιτική εκτροπή.

Η κορύφωση της ναζιστοειδούς και φασιστοειδούς εκτροπής είναι το εδάφιο 46 με παρακολούθημα του εδαφίου 46 το εδάφιο 49 και 50.

Στο εδάφιο 46 παρατηρώ το εξής: Υπάρχει σύζευξη αυτόματη στη διατύπωση του κειμένου "η κομμουνιστική ιδεολογία και τα καθεστώτα δεν έχουν αντιμετωπίσει μια συγκρίσιμη αντίδραση όπως η ναζιστική ιδεολογία και καθεστώς", σημαίνει δηλαδή επαναλαμβάνει και υποτροπιάζει το κείμενο στο εδάφιο 46 την αρχική ναζιστική εκτροπή του εδαφίου 29 και 7, δηλαδή συνδέει κατευθείαν με μια λογική ακολουθία την κομμουνιστική ιδεολογία με καθεστώτα και επομένως διαπράττει το λογικό έγκλημα της μεταβάσεως εις έτερον γένος

Δε γνωρίζουμε ακόμα στην ιστορία καμιά ιδεολογία, η οποία να έχει παραγάγει καθεστώτα. Τα καθεστώτα τα εγκαθιδρύουν πάντοτε οι άνθρωποι και η ιδεολογία είναι λόγια ιδεών και ιδέες λόγων όπως το λέει άλλωστε και σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες η ετυμολογία η ελληνική, επομένως επειδή καμία ιδεολογία δεν περπατά στα πεζοδρόμια αλλά περπατάνε συγκεκριμένοι άνθρωποι με σάρκα και οστά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παράγουν καθεστώτα και επομένως η ιδεολογία δεν τουφεκίζεται.

Είναι αδύνατο να θεραπεύσει μια ιδεολογία, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αξονικού τομογράφου στην οποία θα βάλουμε μέσα την ιδεολογία και επομένως η βλακώδης αυτή σύζευξη μεταξύ ιδεολογίας και καθεστώτος συνιστά το έγκλημα, επαναλαμβάνω, της μεταβάσεως εις έτερο γένος και βεβαίως όζει ευθέως ναζιστικής και φασιστικής πολιτικής πρακτικής.

Είναι ολοφάνερο, το κείμενο αυτό αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη επανεμφάνιση ολοκληρωτικών τάσεων φιμώσεως της δημοκρατίας και της ελευθέρας διαπάλης των ιδεών, την οποία την πλήρωσαν με αίμα οι ευρωπαϊκοί λαοί, εμπνεόμενοι από τις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας και συνιστά απίστευτη εικόνα παρακμής του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Καλό θα είναι η ολομέλεια να απορρίψει αυτό το κείμενο και να υποδείξει στον Σουηδό εισηγητή να διαβάσει τις πράξεις των αποστόλων από το Ευαγγέλιο και τη δ΄ Ραψωδία της Ιλιάδας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απομόνωση των φασιστών, πάλη για ανατροπή του συστήματος που τους θρέφει (2018-10-04 00:00:00.0)
«Ξέχασαν» τ' όνομα της Χρυσής Αυγής (2013-10-12 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές για τη Χρυσή Αυγή (2013-10-01 00:00:00.0)
Ενα ισχυρό εργατικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ναζιστικές απόψεις (2012-05-10 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει (2000-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ