Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βοηθήσουν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα!!!

«Είναι ευθύνη του κεφαλαίου να επενδύσει στην Παιδεία, κακώς δεν έχουν ανταποκριθεί οι Ελληνες επιχειρηματίες». Με τη φράση αυτή ο Γ. Παπανδρέου έκανε ανοιχτό κάλεσμα στους κεφαλαιούχους να εισβάλουν στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ξεκαθάρισε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί...

Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τίτλο: «Νέο Πανεπιστήμιο», τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων και της «διά βίου εκπαίδευσης», εκφράζοντας ουσιαστικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για είσοδό του στο χώρο της εκπαίδευσης, με την παράλληλα εξασφάλιση σίγουρων κερδών.

Στην ομιλία της, η Μ. Δαμανάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας και δημαγωγίας ισχυρίστηκε εντελώς προκλητικά ότι η ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων «θα βοηθήσει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα»!! Οταν η δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ είναι δεδομένο ότι θα συμπαρασύρει στην ιδιωτικοποίηση και τα κρατικά πανεπιστήμια, αποκλείοντας τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων ακόμα περισσότερο από την ανώτατη εκπαίδευση, η Μ. Δαμανάκη έθετε σαν πρώτο στόχο να γίνουν τα Πανεπιστήμια «ανταγωνιστικά» κάτω από την καθοδήγηση «μάνατζερ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ