Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η λαϊκή βούληση είναι αδιαπραγμάτευτη

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για την επαναφορά στην επικαιρότητα του θέματος του «Ευρωσυντάγματος»

Την προκλητική περιφρόνηση της ΕΕ στη λαϊκή βούληση, μέσα από τη λεγόμενη «συζήτηση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση», που αποσκοπεί στην επαναφορά «Ευρωσυντάγματος» από την πίσω πόρτα, και γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας χειραγώγησης και εκβιασμού των εργαζομένων για την αποδοχή του αντιδραστικού οργανισμού, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αιτιολογώντας την καταψήφιση της σχετικής έκθεσης από την εξωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ:

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Η έκθεση αποτελεί απαράδεκτη προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η βούληση των λαών της Γαλλίας και Ολλανδίας, που πανηγυρικά απέρριψαν την αντιδραστική Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη, και επιχειρεί να την επαναφέρει από την πίσω πόρτα.

Η Εκθεση δε διαπραγματεύεται ούτε καν μικροτροποποιήσεις στο περιεχόμενο του "Ευρωσυντάγματος", το οποίο θεωρεί δεδομένο. Περιφρονώντας θρασύτατα την εκφρασμένη λαϊκή θέληση, επιχειρεί να οργανώσει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκβιασμού των εργαζομένων, ώστε να αποδεχτούν τελικά το "Ευρωσύνταγμα", για να τεθεί σε ισχύ το 2009.

Γι' αυτό επιδιώκει να οργανώσει στημένο "κοινωνικό διάλογο" και αναθέτει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου των λαϊκών μαζών, ώστε με το πιστόλι στον κρόταφο να συναινέσουν στην υιοθέτηση του "Ευρωσυντάγματος". Γι' αυτό, προτείνει να ρεύσει πακτωλός χρημάτων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αλλοίωσης των συνειδήσεων.

Ας το πάρουν απόφαση. Το "Ευρωσύνταγμα" είναι νεκρό, και καμία εκστρατεία εκβιασμού των λαών δε θα το νεκραναστήσει. Οι λαοί της ΕΕ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα καλό "Ευρωσύνταγμα" από την ιμπεριαλιστική ένωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Μόνη θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι η πολιτική αποδυνάμωσης της ΕΕ και ο οριστικός ενταφιασμός κάθε προσπάθειας επαναφοράς κάθε συνταγματικής - δήθεν - διευθέτησης του αντιδραστικού αυτού οργανισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ