Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εν μέσω αντιπαραθέσεων συνεδριάζει η ΚΠΕ

Οι αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ που αφορούν στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αναμένεται να μονοπωλήσουν τις εργασίες της ΚΠΕ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, επισήμως με θέμα τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο τρίμηνο και οργανωτικά ζητήματα. Παρότι δε διαφαίνεται πρόθεση πρόκλησης έντασης, είναι βέβαιο πως στη συνεδρίαση θα εκφραστούν εκ νέου οι διαφωνίες με την επιλογή να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Αθήνας ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και ως προς την επιλογή του Γ. Πανούση για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, ενώ σημείο τριβής ενδεχομένως να αποτελέσει και η διαρροή του ονόματός του στον Τύπο πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισής του από τα όργανα του Συνασπισμού και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, η επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τις δυνάμεις που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων εξ αυτών. Χτες, η ΑΚΟΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία με νόημα υπογραμμίζει τα «ζητήματα αρχών και μεθοδολογίας», υπενθυμίζοντας τις εντάσεις που είχαν προκληθεί στο χώρο στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όταν ο ΣΥΝ δεν είχε ζητήσει καν τη γνώμη των «συμμάχων του» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Η ΑΚΟΑ - η οποία ωστόσο διευκρινίζει πως η κριτική της γίνεται από τη σκοπιά της ενίσχυσης της συνεργασίας με τον ΣΥΝ - εκφράζει τη διαφωνία της με την επιλογή του Γ. Πανούση, χαρακτηρίζοντας «ατυχή και αντίθετο με τις αρχές συνεργασίας τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του ΣΥΝ χειρίστηκε το θέμα».

Συμπληρώνει πως η διερεύνηση ονομάτων και η διαρροή τους στον Τύπο ερήμην της νομαρχιακής κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» και ερήμην των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, παραβιάζει τις βασικές αρχές ισοτιμίας. Τέλος, η ΑΚΟΑ δηλώνει πως επιμένει στην πρότασή της επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία να είναι πολιτικό στέλεχος από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή των ανένταχτων και απαιτεί να υπάρξει πλουραλιστική εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια, αλλά και εναλλαγή στη διάρκεια της θητείας όσων εκλεγούν.

Χτες, πάντως, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Γ. Πανούσης ερωτώμενος για την άποψή του για τον Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Διαθέτοντας πολιτικό ένστικτο θα καταλάβει εύκολα γιατί πρέπει να κινηθεί μαζί με τον ΣΥΝ σ' αυτές τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ