Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-1
Αγχωμένη νίκη

Οπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στην έδρα της του μαχητικού Πανηλειακού. Οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή του αγώνα πήραν τον έλεγχο αλλά έδειξαν άστοχοι - άτυχοι στην τελική επιλογή. Ετσι οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα, αλλά απειλούσαν και με αντεπιθέσεις. Ολα αυτά ως το 40' που... μίλησε η κλάση του Νικολαΐδη. Απέφυγε με τακουνάκι τον Μητσιόπουλο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νάβας, που απλά με το κεφάλι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να «καθαρίζουν» το παιχνίδι, αφού ο ίδιος παίχτης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, αλλά και τα δικά του. Ωστόσο, στην επανάληψη η ομάδα του Γκρίμποντιτς μπήκε αποφασισμένη να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα και μετατράπηκε σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Η κινητικότητά των Πυργιωτών, όμως απέφερε μόνο τη μείωση του σκορ με γκολ του Δέδε (77'). Στο «δικέφαλο» διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του Μπριάκου και κυρίως για την κάρτα που έδειξε στο Ζήκο, ο οποίος συμπλήρωσε 3 και δε θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ενδεικτικά ο Παθιακάκης ανέφερε «η αδικαιολόγητη κάρτα του Ζήκου εκνεύρισε την ομάδα και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ξέρω ότι ο κόσμος δυσαρεστήθηκε με την αλλαγή του Ντέμη, όμως θα πρέπει να ξέρει ότι όταν ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα δεν είναι συγκεντρωμένοι είναι εύκολο να κάνεις το διαιτητή ήρωα και να του δώσεις τη δυνατότητα να δείξει και άλλες κάρτες. Αφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί και χτύπησε όταν έπρεπε. Δε θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος του διαιτητή γιατί δεν έδωσε κάποιο ανάποδο φάουλ». Από την πλευρά του ο Γκρίμποντιτς είπε: «Ηρθαμε να παίξουμε μπάλα. Στο πρώτο, δεν παίξαμε ό,τι είχαμε πει. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα. Μας έλειψαν οι Ουζουνίδης, Μάντρα, Γιοβάνοβιτς».

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Λάκης (33' Ρουίς), Κασάπης, Καψής, Κωστένογλου, Ζήκος (76' Δέλλας), Πέτκοφ, Νάβας, Τσάρτας, Νικολαΐδης (86' Κωνσταντινίδης).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Χανιωτάκης, Μοσχογιάννης, Μητσιόπουλος (57' Τασίδης), Φερεκίδης, Δέδες, Κόλτζος, Νούσιας, Νεμπεγλέρας, Σαπάνης (80' Αλμανίδης), Ζιάκας (61' Ουμπεράτσι), Γιαννακίδης.

  • Σύμφωνα με τον ιταλικό δικτυακό τόπο «Καλτσιομερκάτο» ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Εμερσον Καρβάλιο ντα Σίλβα άλλαξε την τελευταία στιγμή γνώμη, λόγω δελεαστικότερης πρότασης (!), και προτιμάει αντί να μετακομίσει στη Λυών να μετεγγραφεί στην ΑΕΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ