Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Υποδοχή αντίστασης στην Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Με παπούτσια και αυγά υποδέχτηκαν ομάδες Παλαιστινίων την αυτοκινητοπομπή της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Αγιό-Μαρί στην πόλη της Γάζας, όπου μετέβη για σειρά συναντήσεων με τις, εκεί, υπηρεσίες του ΟΗΕ. Αφορμή για το ξέσπασμα οργής στάθηκε δήλωση που αποδόθηκε στην Γαλλίδα υπουργό κατά τη συνάντηση που είχε με τους γονείς του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται στη Γάζα από τον Ιούνιο του 2006, και ο οποίος έχει και γαλλική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Γαλλίδα ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου την αιχμαλωσία», λόγια, που τελικά, ειπώθηκαν από τον πατέρα του Σαλίτ και μάλιστα με τη διευκρίνιση ότι «εφόσον δεν επιτρέπεται να προσεγγιστεί ο αιχμάλωτος από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό». Εντούτοις, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, η Αγιό-Μαρί είχε, ήδη, γίνει στόχος εξοργισμένων συγγενών Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές και αυτό δεν αποφεύχθηκε παρά τις δηλώσεις της περί «αναγκαιότητας άμεσης άρσης του αποκλεισμού της Γάζας».

Κατά τα άλλα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «αλ Κουντς», η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η ΕΕ δεν προχωρά σε μονομερή αναγνώριση παλαιστινιακής ανεξαρτησίας, όπως έχουν κάνει προσφάτως πολλά κράτη της Λατινικής Αμερικής, επειδή η θέση της, προς το παρόν, είναι ότι «βάση της οποιασδήποτε συζήτησης θα πρέπει να είναι τα όρια του 1967, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ», αλλά και ότι «μοναδικός τρόπος επίλυσης του θέματος είναι ο διάλογος» και ότι «δεν θα αναγνωριστούν λύσεις που δεν έχουν εγκριθεί και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές». Φυσικά, αυτή η τοποθέτηση εξισώνει το θύμα Παλαιστίνιους και τον θύτη Ισραήλ και συντηρεί τη βάρβαρη κατοχή στην περιοχή από τα ισραηλινά στρατεύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ