Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νερό και οι μωροί

Τη γνωστή καμπάνια από το πρόσφατο παρελθόν «προσέχουμε για να έχουμε», σκοπεύει να επαναφέρει η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, κάτω από το φόβο ενός νέου κύματος λειψυδρίας. Κι αυτό καθώς πλέον διαπιστώνεται ότι τα αποθέματα στους δύο κύριους ταμιευτήρες νερού (Μόρνου και Υλίκης) μειώνονται δραματικά. Οι συνολικές απολήψιμες ποσότητες νερού έφταναν χτες τα 715,5 εκατομμύρια κυβικά, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία έφταναν τα 1.066,8 εκατ. κυβικά.

Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να αποδείξουν πόσο ανερμάτιστη, αντιλαϊκή και επικίνδυνη είναι η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ιδιωτικοποιώντας πριν ένα χρόνο την ΕΥΔΑΠ, δηλαδή το νερό, αυτό το πολύτιμο για τη ζωή όλων αγαθό που βρίσκεται μάλιστα εν ανεπαρκεία. Θυμίζουμε επιπλέον ότι τότε και προκειμένου να πείσει τους «επενδυτές» του Χρηματιστηρίου μιλούσε για επέκταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ σε νέες περιοχές, ενώ παράλληλα θριαμβολογούσε για αύξηση των εσόδων της ΕΥΔΑΠ, λόγω αύξησης της... κατανάλωσης!

Εχει ο καιρός γυρίσματα, όμως...

Υ.Γ. Ας ελπίσουμε ότι δε θα σκεφτούν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι, μαζί με την καμπάνια για μείωση της σπατάλης στο νερό να επιβάλουν κάποιο «ειδικό τέλος», ώστε να ισοφαριστούν οι οικονομικές ζημιές και να καθησυχάσουν το... «επενδυτικό κοινό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ