Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΕΘΕΛ
Αναστολή των κινητοποιήσεων

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η γενική συνέλευση των οδηγών στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ). Ενα αποτέλεσμα όμως που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αντιστοιχεί στην πραγματική θέληση των εργαζομένων, καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας κάθε άλλο παρά οργανωμένη ήταν, με ευθύνη των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στη χτεσινή γενική συνέλευση, η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών στην ΕΘΕΛ ήταν, κατά πλειοψηφία, η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η ΠΑΣΚΕ πρότεινε την παύση τους για αυτή τη βδομάδα ώστε να διευκολυνθεί ο «διάλογος», με το επιχείρημα ότι η συμμετοχή σε αυτόν δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κατηγορούν τον κλάδο για αδιαλλαξία!

Είχε αποφασιστεί ότι θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη η οποία και ξεκίνησε χωρίς να έχει οργανωθεί σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση και η ψηφοφορία με κάλπη να διακοπεί αυθαίρετα και με τη βία από κάποιον «αγανακτισμένο» εργαζόμενο! Τελικά, ενώ συνεχίζονταν οι αντεγκλήσεις και ο κόσμος άρχισε να φυλλορροεί, έγινε ψηφοφορία με ανάταση των χεριών, όπου αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή συνέλευση παραβρέθηκαν εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση των κλάδων τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας.

Συνάντηση έγινε χτες μεταξύ των ΔΣ των Σωματείων στα τρόλεϊ και το υπουργείο Μεταφορών. Και στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στα τρόλεϊ ότι ο «διάλογος» είναι προσχηματικός, αφού το υπουργείο δε συζητά βασικά ζητήματα όπως η κατάργηση των ΣΣΕ, των κανονισμών εργασίας και άλλα.

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει κηρύξει 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, για το ζήτημα των μετατάξεων, των ΣΣΕ κ.λπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ