Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μπλόκο στο χαράτσι στα δημόσια νοσοκομεία

Την κατάργηση των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία απαίτησαν οι ταξικές δυνάμεις με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Το πανώ στο νοσοκομείο της Ικαρίας
Το πανώ στο νοσοκομείο της Ικαρίας
Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ απαίτησαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ με κινητοποιήσεις και συμβολικούς αποκλεισμούς των ταμείων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη και στη Δράμα. Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ μαζί με τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις απέκλεισαν τα ταμεία του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Οι ασθενείς χειροκρότησαν την πρωτοβουλία και κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει το δικαίωμα στην Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, καθώς, όπως είπαν, σήμερα πια, αν και ασφαλισμένοι, καλούνται να πληρώσουν πέρα από το εισιτήριο των 5 ευρώ και το κόστος μιας σειράς εξετάσεων που δεν είναι κοστολογημένες από τα Ταμεία.

Στην Κατερίνη, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση μέσα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο από τις 9 έως τις 11 το πρωί, επιβάλλοντας το κλείσιμο των ταμείων και τη δωρεάν εξέταση των ασθενών για τουλάχιστον μία ώρα. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη Δράμα το ΠΑΜΕ απέκλεισε τα ταμεία του Κέντρου Υγείας του Δήμου Προσοτσάνης από τις 8 έως τις 11 το πρωί. Στη διάρκεια της κινητοποίησης και μέσα από τις συζητήσεις με ασθενείς και εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας, έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και η ελλιπής λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στα χωριά του δήμου. Επίσης, αναδείχθηκε με ιδιαίτερη οξύτητα η αδυναμία των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, με τη σύνταξη πείνας που παίρνουν, να ανταποκριθούν στο διαρκώς αυξανόμενο κόστος για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μπλόκο στα χαράτσια και στην Ικαρία

Χτες, από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Επιτροπής Αγώνα αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας, αποκλείοντας τους μηχανισμούς είσπραξης και καλώντας τους εργαζόμενους και ασθενείς, τον ικαριώτικο λαό, να αρνηθούν να καταβάλλουν από τον ελάχιστο μισθό τους ή σύνταξη τα χαράτσια που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας. Ειδικότερα, όταν οι Ικαριώτες έχουν πληρώσει πανάκριβα πολλά χρόνια τώρα, ακόμα και με ζωές, τις εγκληματικές κρατικές ανεπάρκειες και τη χρόνια εγκατάλειψη και έλλειψη υποδομών, προσωπικού, εξοπλισμού στις μονάδες Υγείας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (21.1.2011) να συμβάλουν όλες οι παρατάξεις καθοριστικά στην κινητοποίηση εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη των εκπροσώπων του ικαριώτικου λαού, υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλου του λαού σε ελεύθερη πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και υπηρεσίες. Η πρόταση αυτή όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή αλλά δε συζητήθηκε καν, παραπέμποντας το ζήτημα στο μέλλον αφού ενημερωθούν αρμοδίως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ