Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κάλεσμα αντίστασης στις απολύσεις

Να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και για μείωση των μισθών καλούν τους εργαζόμενους στον όμιλο «Ιντρακόμ» με κοινή ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις, οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στην «Ιντρακόμ» και στη HOL και η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» (ΑΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη η εργοδοσία του ομίλου «Ιντρακόμ» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού κατά 100 άτομα και σε μείωση των αποδοχών μέσω της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχει κάνει πάνω από 20 απολύσεις. Το ΔΣ του Σωματείου στην «Ιντρακόμ» αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση την Πέμπτη 27 Γενάρη και να προτείνει την κήρυξη 48ωρης απεργίας.

Οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι η απόφαση για γενική συνέλευση και απεργία «δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια και τη διάρκεια, ακόμα και όταν η πλειοψηφία του ΔΣ θα μας βάζει εμπόδια στην παραπέρα κλιμάκωση - έργο που το έχουμε δει πολλές φορές». Πιο κάτω υπογραμμίζουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να αναγκάσουν την εργοδοσία σε οπισθοχώρηση. Αυτό απαιτεί μαζικό, δυναμικό και με διάρκεια αγώνα. Να αποτρέψουν να τους δυσφημίσουν και να συνδυαστούν οι κινητοποιήσεις με μαζική ανυπακοή στις ατομικές συμβάσεις. Να αγωνιστούν στηριγμένοι στην αλληλεγγύη της υπόλοιπης εργατικής τάξης της χώρας και των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ