Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

ΣΚΟΠΙΑ.--

Μποϊκοτάζ στις εργασίες της Βουλής κάνουν από χτες οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης («Σοσιαλδημοκρατική Ενωση» - SDSM, του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι) και τριών μικρότερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, κατηγορώντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για «αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές».

«Το SDSM δεν προτίθεται να παράσχει νομιμοποίηση σε μία αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση. Από σήμερα, το SDSM δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Βουλής», δήλωσε χτες ο Τσερβένκοφσκι σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, προσθέτοντας ότι το κόμμα του «περνά στην άλλη πλευρά, με το λαό και ανάμεσα στο λαό, διότι η χώρα κυβερνάται από ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και αντιλαϊκό καθεστώς». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει την πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε» σπέρνοντας συνεχείς διχασμούς, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, «όπως ΜΜΕ εναντίον ΜΜΕ, δημοσιογράφοι εναντίον δημοσιογράφων, δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον καπνοπαραγωγών, ασθενείς εναντίον γιατρών, φοιτητές εναντίον καθηγητών».

Ο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να «φιμώσει» τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ αναφέροντας ως παράδειγμα την (προχτεσινή δικαστική απόφαση για) δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των ΜΜΕ του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι, του οποίου το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι άρχισε ήδη να μεταδίδει δελτία ειδήσεων από το δρόμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι η απόφαση του SDSM, που επανειλημμένα ζητά πρόωρες εκλογές, να μποϊκοτάρει τις εργασίες της Βουλής αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, που μαίνεται τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι απέχει από τη Βουλή, από το καλοκαίρι του 2009, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων της αλβανικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ