Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επισημοποιήθηκε η αφαίρεση

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αφαίρεσης ολοκληρώθηκε χτες. Με την επίσημη ανακοίνωση από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) ότι ήρε την απόφαση ανάθεσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 σε Βόλο - Λάρισα.

Η Επιτροπή - όπως ήταν αναμενόμενο - ρίχνει τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά, κυρίως στην κυβέρνηση για «παράβαση του Συμβολαίου υποψηφιότητας και Διεκδίκησης». Αποδίδοντάς της ότι - παρά τις υποχωρήσεις της ΔΕΜΑ («σειρά μέτρων εξοικονόμησης κόστους έγιναν δεκτά») - δεν τήρησε τις (εκ της σύμβασης απορρέουσες) υποχρεώσεις. Και δε δόθηκαν οι εγγυήσεις που ζητήθηκαν, με τελευταία χρονική προθεσμία την 15η Γενάρη 2011.

Οι κυβερνητικές εγγυήσεις αφορούσαν «τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πόρων για την ορθή διοργάνωση των Αγώνων, την αναβάθμιση και/ή των κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπεριστατωμένες αποδείξεις για την κατάλληλη στέγαση αθλητών και αξιωματούχων».

Η πόλη, στην οποία θα ανατεθεί η διοργάνωση - την διεκδικούν Μερσίνη (Τουρκία), Ταραγόνα (Ισπανία) και Τρίπολη (Λιβύη) - θα γίνει γνωστή στις 23 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ