Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμάζεται η συνολική επιχειρηματική λειτουργία του ΕΚΑΒ

Την απόσυρση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αν. Λοβέρδος. «Για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται σε αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν γίνεται η ελληνική πολιτεία να στερείται άλλο αυτές τις υπηρεσίες», υποστήριξε. Κάλεσε τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, προαναγγέλλοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται: «H δήλωση του υπουργού Υγείας να αποσύρει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα είναι ένα ακόμα βήμα στην αντιλαϊκή πολιτική περικοπών στη Δημόσια Υγεία και μάλιστα στον τομέα της επείγουσας ιατρικής. Είναι επικίνδυνη και προετοιμάζει τη συνολική λειτουργία του ΕΚΑΒ με επιχειρηματικά κριτήρια.

Η ανάθεση των εκτάκτων περιστατικών υγείας στους μεγαλεμπόρους του αθλητισμού θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Η Υγεία πρέπει να είναι κρατική ευθύνη με ανάλογες οργανωμένες υποδομές, εξοπλισμό, στελέχωση και σε κάθε αθλητικό, εκπαιδευτικό χώρο. Με εξειδικευμένο προσωπικό και επαρκή μέσα για τις επείγουσες διακομιδές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ