Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Τραγελαφικές καταστάσεις

Σε ένα ματς που περισσότερο εστιάστηκε σε αυτά που έγιναν εκτός αγώνα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πήρε προσωπικά τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην άδεια Τούμπα (1-0). Το γκολ του σφράγισε το εισιτήριο του ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που ζήτησε ο Ολυμπιακός είχαν ένα... ακριβό τίμημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, δαπανήθηκαν 200.000 ευρώ για την ασφαλή μετάβαση του Ολυμπιακού! Είχαμε συγκρούσεις οπαδών του ΠΑΟΚ με δυνάμεις της αστυνομίας, φάρσα για βόμβα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και τη μεταφορά του αθλητικού υλικού των «ερυθρολεύκων» από φορτηγό μεταφορών... Αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οχι γιατί δεν είχε ομορφιά (ίσα ίσα), αλλά γιατί οι δύο ομάδες προτίμησαν ένα συντηρητικό παιχνίδι, δικαιολογημένο μόνο για τη μία πλευρά. Βλέπετε, ο ΠΑΟΚ ήταν λογικό πως θα κατέβει με στόχο να κοντρολάρει το ματς, να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει στους κενούς χώρους. Μόνο που δεν περίμενε πως περίπου τον ίδιο τρόπο θα ακολουθούσε και ο Ολυμπιακός. Το «Δικέφαλο» τον βόλευε το 0-0, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έπρεπε να ανεβάσουν ταχύτητα, αν ήθελαν να πετύχουν το γκολ που θα διαφοροποιούσε τα δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Βαλβέρδε, πάντως, γέμισε το κέντρο και την επίθεση με τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Μιραλάς, δεν είδε όμως προκοπή. Κυρίως από τα άκρα. Γι' αυτό στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μέσα και τον Ζαϊρί, ευελπιστώντας πως με τις διεισδύσεις του Μαροκινού θα πάρει κάτι περισσότερο.

Αυτός όμως που πήρε κάτι από το δεύτερο ημίχρονο ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 57ο λεπτό με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αυτό ήταν και το σημείο που έκρινε το ματς, αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα, είχε κατοχή και πίεσε, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει την εστία του Χαλκιά.

Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ απέκτησε και ένα σημαντικό πλεονέκτημα λίγο πριν το τέλος, αφού ο Μιραλάς χτύπησε αψυχολόγητα τον Ιβιτς και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι (72' Eλ Ζαρ), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ, Ιβιτς (93' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84' Μουσλίμοβιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μπράβο, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (61' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (61' Φετφατζίδης).

Κίτρινες: Τσουκαλάς - Τζιμπούρ, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

Κόκκινη: Μιραλάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ