Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3
Ανατροπή της ανατροπής

Σ' ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς η ΑΕΚ - δευτερόλεπτα πριν τη λήξη - εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, παρά την ήττα με 2 - 3 (12' Λαγός, 97' Μίτσελ - 20' Σισέ, 45+ Σίλβα, 62' Βύντρα). Ο Παναθηναϊκός, που αγωνιζόταν για περίπου 20 λεπτά με 10 παίχτες, λόγω αποβολής του Βύντρα με 2η κίτρινη (72'), αποδείχτηκε ιδανικός αυτόχειρας, ουσιαστικά χαρίζοντας την πρόκριση.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειξε, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ότι και ήθελε και μπορούσε. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και η σε βάρος του κατάσταση (με το 0-2 της πρώτης αναμέτρησης) έγινε χειρότερη, βρήκε την ψυχική και αγωνιστική δύναμη να «γυρίσει» τον αγώνα. Ηταν κυρίαρχος και έχασε ευκαιρίες να σφραγίσει νωρίτερα τη νίκη - πρόκριση. Και ενώ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει... μια ανάσα από το τελικό σφύριγμα, ένα λάθος του Καρνέζη σε φάουλ του Μίτσελ έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση. Κακός ο διαιτητής Παππάς.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια. Με τη λήξη οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν και ξαφνικά, αρκετοί από αυτούς, άρχισαν να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου. Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Τα... προεόρτια ξεκίνησαν πριν την έναρξη του αγώνα. Οταν, έξω από τη θύρα 2, υπήρξαν συγκρούσεις μερίδας οπαδών και Αστυνομίας (όπου και πάλι έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης). Υπήρξαν τραυματίες και συλλήψεις. Επίσης, στο 64ο λεπτό 5-10 οπαδοί της ΑΕΚ (με κουκούλες), από τη θύρα 17, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Εριξαν τις διαφημιστικές πινακίδες και προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (79' Μίτσελ), Καφές (52' Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (71' Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης (79' Σιμάο), Κατσουράνης (89' Πλεσί), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Σισέ

  • Με το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε κάτω από το μπουθ που βρίσκονταν οι «πράσινοι» επίσημοι. Οταν κάποιοι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και μέλος της διοίκησης, έκαναν απρεπέστατες χειρονομίες προς τους φιλάθλους.

Σήμερα ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο στη ρεβάνς του 0-2 του πρώτου αγώνα, ενώ και ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει με την Κέρκυρα εντός και έχει το προβάδισμα του 0-2 στο νησί των Φαιάκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ