Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα σήμερα ο Δ. Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει λύση πριν το τέλος του χρόνου, γεγονός που προϋποθέτει όμως την αλλαγή συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά, η οποία δεν είναι εποικοδομητική.

Σημείωσε ακόμα ότι η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, στη Γενεύη, «προέβλεπε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θα οδηγήσουν τη διαδικασία σε αδιέξοδο με στόχο να προωθηθεί η σύγκληση πενταμερούς ή τετραμερούς διάσκεψης για συζήτηση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού», όντας εκτός των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει ότι «αν ο κ. Ερογλου και η Τουρκία, σεβαστούν τη βάση λύσης, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, και επιδείξουν την ίδια με τη δική μας καλή θέληση, τότε μπορεί να εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο Ντ. Ερογλου, από την πλευρά του εξακολουθεί να κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για έλλειψη προτάσεων στη Γενεύη και απόρριψη των δικών του, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ