Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ: «Από τα κοινωνικά συμβόλαια στους μισθούς ανταγωνιστικότητας. Εκτός από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η Γερμανία φέρεται να προωθεί και πανευρωπαϊκή μείωση μισθών, αποδεσμεύοντας τις αυξήσεις από τον πληθωρισμό» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί οι νέες παρεμβάσεις να θεσμοθετηθούν άμεσα, καθώς διαπιστώνει ότι ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων δεν βρήκε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η μείωση του εργατικού κόστους και η εξ αυτής προσδοκώμενη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ουσιαστικά, ζητούν να μην εφαρμόζεται αυτομάτως η κλαδική σύμβαση στις επιχειρήσεις που δεν συμφωνείται επιχειρησιακή. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για ατομικές συμβάσεις. Η Κομισιόν, από την άλλη, αν και συμμερίζεται τον προβληματισμό, προτιμά να μην ανοίξει άμεσα πάλι το εργασιακό (...) Αλλωστε, σύντομα θα έρθει νέος νόμος, με τον οποίο θα αίρονται οι περιορισμοί για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και θα δίνονται στις επιχειρήσεις περισσότερες δυνατότητες διευθέτησης του χρόνου εργασίας» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΖΩΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ: «Δέσμη δράσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης. Προωθείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (...) η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στο Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, από το οποίο θα χορηγούνται μικροπιστώσεις, δάνεια ή και εγγυήσεις δανείων με ευνοϊκούς όρους» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Με στόχο να θολώσει τα νερά για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε χτες σύσκεψη για την ανεργία. Προκαλώντας εργαζόμενους και ανέργους, παρουσίασε σαν "κοινωνικές πολιτικές" τα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων, μέσω των οποίων οι εργοδότες εξασφαλίζουν τζάμπα εργατική δύναμη για να ανακυκλώνουν την ανεργία» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβάσεις σκλαβιάς (2013-11-20 00:00:00.0)
Σκλάβους αναλώσιμους και υποταγμένους απαιτεί ο ΣΕΒ (2013-04-28 00:00:00.0)
Γιατί η αστική ενημέρωση δικαιώνει την τρόικα (2011-07-27 00:00:00.0)
Απαντάμε αγωνιστικά (2011-03-17 00:00:00.0)
Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης (2011-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ