Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Απέλαση διπλωμάτη

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Με αντίποινα απείλησε η Ρωσία μετά την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από την Ιρλανδία με την αιτιολογία ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πλαστογραφήσει έξι ιρλανδικά διαβατήρια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από το υποτιθέμενο δίκτυο κατασκόπων που δρούσε στις ΗΠΑ.

«Αυτή η μη φιλική και αβάσιμη ενέργεια δε θα μείνει χωρίς την κατάλληλη απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία δίχως να διευκρινίζει το χρόνο ή το είδος αντιποίνων.

Η απέλαση του διπλωμάτη, τα στοιχεία του οποίου δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι η κατάληξη της έρευνας που είχε ξεκινήσει από την ιρλανδική Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, μετά την «αποκάλυψη» στις ΗΠΑ υποτιθέμενου δικτύου Ρώσων κατασκόπων που παρουσιάζονταν ως Ιρλανδοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδία είχε απελάσει έναν Ισραηλινό διπλωμάτη αφού ανακάλυψε ότι ιρλανδικά διαβατήρια είχαν πλαστογραφηθεί από κατασκόπους για τους οποίους εκφράζονται υπόνοιες ότι ευθύνονται για τη δολοφονία ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης «Χαμάς» στο Ντουμπάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ