Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

KAMΠΕΡΑ.-- Σοβαρές υλικές ζημιές σε πόλεις της βορειοανατολικής Αυστραλίας και πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε προχτές βράδυ το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Γιάσι. Ωστόσο, δεν προκλήθηκαν ούτε σοβαροί τραυματισμοί, ούτε θάνατοι πολιτών. Εκτιμάται, πάντως, πως σε πολλές περιοχές του Κουίνσλαντ (το οποίο στις αρχές Γενάρη επλήγη από τεράστιες πλημμύρες και ισχυρότατες βροχοπτώσεις) ένα στα τρία σπίτια έχουν καταστραφεί και περίπου το 20% των εμπορικών κτιρίων.

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Νέα ανθρωπιστική καταστροφή στη Σομαλία προβλέπουν οργανώσεις αρωγής του ΟΗΕ, εξαιτίας της παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, προκαλώντας τον υποσιτισμό χιλιάδων παιδιών ιδιαίτερα στη νότια περιοχή Τζούμπα και κύμα αυξήσεων στα τρόφιμα κατά 80% μέσα σε μερικούς μήνες. Πάντως, το φιλοδυτικό «μεταβατικό» κοινοβούλιο περί άλλων τυρβάζει αποφασίζοντας χτες να παρατείνει τη θητεία τους κατά τρία χρόνια.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Ο Τζαλάναθ Κανάλ είναι ο νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ, πρόεδρος του ΚΚ Νεπάλ (Ενοποιημένο Μαρξιστικό - Λενινιστικό), μετά τη στήριξή του στο κοινοβούλιο από τους μαοϊκούς, που διακηρύττει ότι θα δώσει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο, που υπήρχε στη χώρα, με το Κοινοβούλιο να είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις από τον Ιούνιο για την εκλογή πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ