Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Ανασχηματισμός» λόγω «οικονομίας»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με ανασχηματισμό και μείωση των υπουργείων υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα το Πακιστάν. Χτες το Υπουργικό Συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του, που θα εγκριθεί από τον Πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, με μείωση των κυβερνητικών στελεχών σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η προπαγάνδα που θέλει την κυβέρνηση να καταπολεμά δήθεν τη διαφθορά και να ξεκινά τις περικοπές από την ίδια, προκειμένου να δικαιολογήσει ακόμα σκληρότερα μέτρα, σε ένα λαό που δοκιμάζεται εδώ και χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ηγέτες φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν που βρίσκονταν σε διαμάχη επί τέσσερα χρόνια ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε μεταξύ τους εκεχειρία, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες αναφορικά με την απόφασή τους.

Στο Αφγανιστάν το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων σε έρευνα του αναφέρει ότι το 2010 έχασαν τη ζωή τους 739 παιδιά, σε συγκρούσεις και επιθέσεις Ταλιμπάν και κατοχικών αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Στις κατοχικές δυνάμεις φυσικά αποδίδεται η μειοψηφία των θανάτων, υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται μόνο για το 17% αυτών, ενώ προσθέτουν ότι η πλειοψηφία σημειώθηκε στις επαρχίες Χελμάντ και Κανταχάρ, προπύριγα των Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ