Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

Νέκρωσαν τα πάντα από την στάσεις εργασίας στην Πορτογαλία
Νέκρωσαν τα πάντα από την στάσεις εργασίας στην Πορτογαλία
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Λισαβόνας και των πόλεων Πόρτο, Μπράγκα και Κοΐμπρα διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των αποδοχών τους και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που έχει πάρει η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες, για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Την Δευτέρα είχε ξεκινήσει βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι εργαζόμενοι στο μετρό της Λισαβόνας πραγματοποίησαν εξάωρη στάση εργασίας με τη συμμετοχή να φτάνει σχεδόν στο 100%. Την Παρασκευή, τη «σκυτάλη» του απεργιακού αγώνα παίρνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους και στις μεταφορές στους ποταμούς.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς διαμαρτύρονται ενάντια στη μείωση κατά 5% των μισθών τους, στην περικοπή του εισοδήματός τους από τις υπερωρίες και τις νυχτερινές βάρδιες, στη μείωση άλλων επιδομάτων τους, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας, στο «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για τρία χρόνια, στις περικοπές δημοσίων δαπανών.

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των Πορτογάλων Εργαζομένων

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ που εκφράζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των Πορτογάλων εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενάντια στη μείωση των αποδοχών και την πολιτική λιτότητας από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας σας.

Στη χώρα μας συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στο νομοσχέδιο της σοσιαλδημοκρατικής ελληνικής κυβέρνησης που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματά τους στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο αγώνας μας είναι κοινός.

Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στους σιδηροδρόμους, στο μετρό, στα λεωφορεία και στα επιβατικά πλοία της Πορτογαλίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώσεις κατά της εκτόξευσης του κόστους ζωής (2023-03-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες Ατόμων με Αναπηρία (2013-02-09 00:00:00.0)
Προς γενική απεργία το Νοέμβρη (2012-10-05 00:00:00.0)
Απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου με γενική απεργία (2012-03-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις (2011-03-30 00:00:00.0)
Μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών (2008-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ