Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
Συνεχίζεται η επίθεση στους Τουρκοκύπριους

Απειλές εκτοξεύει η Αγκυρα μπροστά στις νέες διαδηλώσεις

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σε νέες κινητοποιήσεις για τις 2 Μάρτη προσανατολίζονται οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα, προκαλώντας νέες αντιδράσεις τόσο από το ψευδοκράτος όσο και από την Τουρκία. Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά του τουρκικού εποικισμού που αφανίζει τους Τουρκοκύπριους, των οικονομικών μέτρων που καταργούν με σαρωτικές αλλαγές εργασιακά δικαιώματα, αλλά και της πολιτικής που ακολουθούν ψευδοκράτος και Αγκυρα στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ήδη ζητήσει «εξηγήσεις» από τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, για την κατάσταση, ενώ η Αγκυρα προχώρησε στην αντικατάσταση του Τούρκου «πρεσβευτή» στα Κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «αλλαγή ρουτίνας». Ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος σε θέματα Κύπρου, Τσεμίλ Τσιτσέκ, αναφερόμενος στις επικείμενες κινητοποιήσεις, ευχήθηκε οι Τουρκοκύπριοι να κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έκαναν στις 28 Γενάρη.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, προχώρησε ακόμα περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι το «σύνταγμα του ψευδοκράτους» δίνει ελευθερίες στα συνδικάτα «σε βαθμό που δεν υπάρχουν σε άλλο μέρος του κόσμου, και αυτά τώρα εναντιώνονται στην Τουρκία». Αναφερόμενος στους διαδηλωτές έκανε λόγο για «μία μικρή ομάδα που προσέβαλε την Τουρκία, την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της», αλλά η κατοχική κυβέρνηση «δεν έκανε οποιαδήποτε κριτική σε αυτό».

Την ίδια στιγμή, στο ψευδοκράτος, ο Ντ. Ερογλου υποστήριξε ότι σε μία περίοδο που συνεχίζονται οι συνομιλίες και η «αδιαλλαξία των Ελληνοκυπρίων θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και ομόνοια στους κόλπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διακοπούν οι σχέσεις Τουρκίας - ψευδοκράτους και ζητώντας τερματισμό των δηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ