Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τώρα... ανακάλυψαν τις ιδιωτικοποιήσεις

«Ο πρωθυπουργός ματαιοπονεί θεωρώντας ότι με τις κορώνες περί μη πώλησης της ελληνικής γης μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε. Η διαδικασία παράδοσης του δημόσιου πλούτου της χώρας στο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει τη στιγμή που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο (...) Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ενίσχυση της δημόσιας σφαίρας (...) όλα τα κοινωνικά αγαθά στα οποία έχει μπει πωλητήριο. Η δημόσια περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό και οποιαδήποτε συζήτηση περί αξιοποίησής της θα πρέπει να έχει ως γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας, στον αντίποδα αυτών του κεφαλαίου». Τα παραπάνω αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ που μάλλον βολεύεται να προπαγανδίζει ότι η παράδοση του δημόσιου πλούτου της χώρας ξεκίνησε από το μνημόνιο και μετά. Δεν είναι ότι έχει κοντή μνήμη, είναι που δεν τον συμφέρει να θυμάται ότι η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, γιατί έβαζε πλάτη και ο ίδιος στο πέρασμά της...

***

Ηταν τότε που ανήγαγε σε κύριο ζήτημα το να διατηρήσει το Δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, που κραύγαζε όχι στην «πλήρη ιδιωτικοποίηση» για ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ, και χλεύαζε όσους επισήμαιναν ότι η μετοχοποίηση, έστω και μειοψηφική, ήταν ο προάγγελος της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Σήμερα σφυρίζει κλέφτικα και βγαίνει στα κεραμίδια. Μόνο που και αυτό που σήμερα δηλώνει ως εναντίωση στην εκποίηση, είναι στάχτη στα μάτια, αφού προστασία του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών, με συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - αυτή είναι η πολιτική τους - χωρίς την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, έστω στα κοινωνικά αγαθά, δεν πρόκειται να υπάρξει. Και καπιταλισμός και κοινωνικά αγαθά... αυτό δε γίνεται. Το ξέρουν, αλλά στρουθοκαμηλίζουν, ή, πιο σωστά, στηρίζουν συνειδητά την ύπαρξη κεφαλαίου, απλώς το θέλουν λιγώτερο αδηφάγο. Συνειδητές αυταπάτες.

***

Η δε «Δημοκρατική Αριστερά», με τον εκπρόσωπό της, δήλωνε χτες ότι είναι «αναγκαία η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας», μόνο που η κυβέρνηση «οφείλει να αποκρούσει τις επιταγές της τρόικας για πλήρη επικράτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού παράγοντα σε βάρος του Δημοσίου»! Είναι πιο ειλικρινής. Θέλει ισορροπίες ανάμεσα σε δημόσιο - ιδιωτικό τομέα και επιχειρηματική αξιοποίηση του δημοσίου. Ως κομμάτι που αποσπάστηκε από το ΣΥΝ θα έπρεπε καλά να γνωρίζουν, και γνωρίζουν, ότι η αξιοποίηση σήμερα, σ' αυτό το σύστημα, σημαίνει παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο και πως η πλήρης επικράτηση των συμφερόντων του και σ' αυτόν τον τομέα είναι αναμενόμενο επακόλουθο της... μερικής ιδιωτικοποίησης ή της επιχειρηματικής αξιοποίησης, με την οποία κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι της ΔΗΜ.ΑΡ.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ