Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές σε Λευκωσία, Λονδίνο και ΗΠΑ

Συνάντηση στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του Μ. Κυπριανού, είχε χτες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, με αιχμή το Κυπριακό, πραγματοποιεί περιοδεία σε Κύπρο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του και τον ΓΓ του ΟΗΕ αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του για την επικείμενη συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν, ο Δ. Δρούτσας είπε ότι θα τονίσει το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και προσωπικά ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έχει επιδείξει πολύ εποικοδομητική στάση, πολύ καλές προτάσεις με εποικοδομητικό πνεύμα. «Δυστυχώς, αυτό το εποικοδομητικό πνεύμα εμείς δεν το διακρίνουμε και δεν το διαπιστώνουμε και από την άλλη πλευρά, την πλευρά του κ. Ερογλου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων και τις αντιδράσεις της Αγκυρας, προσπάθησε να αξιοποιήσει την ιμπεριαλιστική ΕΕ σαν δέλεαρ για την εξεύρεση λύσης, λέγοντας ότι οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα «μαρτυρούν μία μη βιώσιμη κατάσταση, με τους Τουρκοκυπρίους να ασφυκτιούν, ενώ θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή στην ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ