Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Φουλ» στήριξη στα αντιλαϊκά μέτρα

Μάταια προσπαθεί να βρει έστω και ένα σημείο που να διαφοροποιείται επί της ουσίας από τη στρατηγική κυβέρνησης - τρόικας

Η ΝΔ συνδράμει την κυβέρνηση στην πολιτική που πνίγει το λαό. Ο ξεσηκωμός πρέπει να στοχοποιήσει τη στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου, που με συνέπεια υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα
Η ΝΔ συνδράμει την κυβέρνηση στην πολιτική που πνίγει το λαό. Ο ξεσηκωμός πρέπει να στοχοποιήσει τη στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου, που με συνέπεια υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα
Στήριξη «διά της πλαγίας» στα νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, επικροτώντας τις διαρθρωτικές ανατροπές και τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Τη στιγμή που ηγεσία της ΝΔ δημαγωγεί ασύστολα ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα» και υποκρίνεται ότι τάχα δεν κάνει διάλογο με την κυβέρνηση για το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προσαρμογής» για το διάστημα 2012-15 που προβλέπει επιπλέον μέτρα ύψους 18,5 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή χαιρετίζει τις προτάσεις της ΤτΕ, που είναι πιστό αντίγραφο του νέου μνημονίου.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει, εδώ και μήνες, ο Α. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία: Οτι ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, εκφράζοντας την πλήρη ταύτιση της ηγεσίας της ΝΔ με τα μέτρα της έκθεσης.

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να δημιουργήσει σύγχυση, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι τάχα η έκθεση της ΤτΕ έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα. «Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν ακούει» (!), αποφάνθηκε ο Γ. Μιχελάκης, λες και ο Γ. Προβόπουλος προτείνει κάτι διαφορετικό από την πολιτική του μνημονίου, που διαρκώς «επικαιροποιείται».

Αναφανδόν υπέρ των εργασιακών ανατροπών

Πίσω από τις δημαγωγικές κορόνες, στην πράξη η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να βάζει πλάτες για να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές του μνημονίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου επανήλθε χτες, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ασκώντας στην πραγματικότητα πίεση για επιτάχυνση του πρόσφατου εργασιακού νόμου για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο Γ. Μιχελάκης μπέρδεψε σκόπιμα πρόσφατες δηλώσεις των Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, που προανήγγειλαν ξεκάθαρα μείωση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με άλλη δήλωση του Γ. Πεταλωτή που διαβεβαίωνε ότι δε θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός, για να καταλήξει σε συστάσεις προς την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τι γίνεται και να σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων και τέλος πάντων να μας πουν τι ισχύει τελικά» (!).

Παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει ότι η ΝΔ υποστηρίζει και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προωθείται σε επίπεδο ΕΕ. Με αφορμή, εξάλλου, τα χτεσινά στοιχεία για την ύφεση που έφτασε στο -6,6% του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο του 2011, η ΝΔ διαπίστωσε ξανά ότι το «θεραπευτικό σχήμα» που εφαρμόζεται δεν είναι κατάλληλο και ως εναλλακτική λύση παρουσίασε τη δική της στρατηγική, που όμως ήδη εφαρμόζεται στο σύνολό της από την κυβέρνηση.

Κοκορομαχία για τη δημόσια περιουσία

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι η κοκορομαχία γύρω από το ζήτημα της «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου εκφυλίστηκε χτες στο αν η κυβέρνηση θα το περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο ή μέσω προεδρικών διαταγμάτων!

«Να απαντήσει η κυβέρνηση αν αυτό το θέμα θα έλθει ή όχι στο Υπουργικό Συμβούλιο και αν θα υπάρξει ενημέρωση γι' αυτό ή θα πάει μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή», ήταν το καίριο ζήτημα που ανέδειξε ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατά τα άλλα πάσχιζε να πείσει ότι η πρόταση της ΝΔ συμπίπτει με την πρόταση της κυβέρνησης και της τρόικας μόνο στο ύψος της εκποίησης, δηλαδή στα 50 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ