Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης κι εξοπλισμού

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «ΡΙΑ Νόβοστι», πρόσφατα στη Μόσχα ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Σερντιουκόφ, κι ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας «Rheinmetall», Κλάους Εμπερχάρντ, υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή από τη γερμανική εταιρεία ενός κέντρου στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Ρωσία. Το σύγχρονο κέντρο, όπου θα εκπαιδεύονται οι Ρώσοι στρατιώτες, θα κατασκευαστεί στην περιοχή του στρατιωτικού πεδίου «Μούλινο», της πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ.

Το συγκεκριμένο κέντρο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης των στρατευμάτων μιας ρωσικής ταξιαρχίας (από 2 έως 8 χιλιάδες άνδρες) κι έχει ως στόχο την εκπαίδευση των ρωσικών Ενοπλων Δυνάμεων σε ανάλογα με το ΝΑΤΟ κέντρα εκπαίδευσης. Αν και οι Ρώσοι αξιωματούχοι διακηρύσσουν πως στόχος τους δεν είναι η εφαρμογή στη Ρωσία των στρατιωτικών «στάνταρ» του ΝΑΤΟ, στην πράξη το ρωσικό υπουργείο Αμυνας προωθεί με πολύμορφους τρόπους, όπως τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το ΝΑΤΟ, την αφομοίωση της νατοϊκής τεχνογνωσίας στην οργάνωση των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων κι επεμβάσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία για τη διεξαγωγή συνομιλιών, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία στη Ρωσία μιας κοινής επιχείρησης πολεμικής βιομηχανίας, που στόχο θα έχει την κατασκευή ανταλλακτικών και τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού πολεμικού εξοπλισμού. Να σημειωθεί πως ανάλογη συμφωνία έχει κλείσει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και με την ιταλική «IVECO S.p.A.».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ