Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Συνέχεια συγκρούσεων

ΣΑΝΑ'Α.--

Βίαια επεισόδια σημάδεψαν τις διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν, και χθες για πέμπτη μέρα, κατά του καθεστώτος Σάλεχ. Οπως συνέβη και τις προηγούμενες μέρες, έτσι και χθες αντικαθεστωτικοί και φιλοκαθεστωτικοί διαδηλωτές, με τους δεύτερους να είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και μπουκάλια, συγκρούστηκαν, αρχικώς, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες, στη συνέχεια, όταν παρενέβησαν δε δίστασαν να στραφούν ενάντια στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και κατά δημοσιογράφων.

Τα δύο τελευταία 24ωρα, τουλάχιστον 21 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, ενώ οι διοργανωτές των διαδηλώσεων, που χθες ξεκίνησαν από το Πανεπιστήμιο της Σάνα'α, δήλωναν αποφασισμένοι να επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους με βασικό αίτημα την απομάκρυνση από την εξουσία του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ και την υιοθέτηση σειράς «πολιτικών μεταρρυθμίσεων».

Ο ίδιος ο Σάλεχ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει, από το Σάββατο, επιδοθεί σε αλλεπάλληλες επαφές με φυλάρχους στην περιφέρεια της Σάνα'α, οι οποίοι έχουν εξοργιστεί μαζί του εξαιτίας της προσπάθειάς του να τερματιστεί η ένοπλη δράση τους. Ο μοναδικός φόβος του Σάλεχ είναι μήπως οι φύλαρχοι για τους δικούς τους λόγους συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, κάτι που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αφού ελέγχουν εκτεταμένες φυλές βαριά οπλισμένες.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 75 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον σύμμαχο Σάλεχ για ενίσχυση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Να υπενθυμιστεί ότι η Ουάσιγκτον ήδη δίνει, ετησίως, 35 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτική βοήθεια και 69 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ