Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συμφωνία συγκυβέρνησης Θάτσι - Πατσόλι

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη «Συμμαχία για το Νέο Κόσσοβο» του Μπεχγκτζέτ Πατσόλι (έναν από τους πλουσιότερους Αλβανούς στον κόσμο...) φαίνεται πως προχωρά το «Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσόβου» του πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών Χασίμ Θάτσι (πρώην αρχιδολοφόνου του «Ουτσεκά»).

Η εξέλιξη θεωρείται σχεδόν βέβαιη έπειτα από την προσφορά της προεδρίας των Κοσσοβάρων Αλβανών στον Πατσόλι, αίτημα που είχε θέσει ο τελευταίος προκειμένου να συγκροτήσουν από κοινού κυβέρνηση.

Επίσης το «Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσόβου» του Θάτσι εκτός από την πρωθυπουργία θα διατηρήσει και την προεδρία του Κοινοβουλίου. Ο Γιακούπ Κρασνίτσι φέρεται ως ο πιθανότερος υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά (μετά τις εκλογές του Δεκέμβρη) στις 24 του μήνα.

Ολα αυτά ενώ Κοσσοβάροι Αλβανοί αναλυτές και ο διευθυντής της «Λέσχης για την Εξωτερική Πολιτική» στην Πρίστινα, Ιλι Χότζα, εκτιμούν πως το προτεκτοράτο, κατά την τρίτη επέτειο μονομερούς ανεξαρτησίας (που θα γιορτάσει την Πέμπτη), αντιμετωπίζει «τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα», όπως η ανεργία που εξακολουθεί να μαστίζει το 40% του πληθυσμού και τη φτώχεια να πλήττει τον έναν στους δύο κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ