Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Ευθύνες στους ιδιοκτήτες του ορυχείου

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.--

Αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας της Χιλής έκρινε ενόχους τους δύο ιδιοκτήτες ορυχείου για το ατύχημα που οδήγησε στον εγκλωβισμό των 33 ανθρακωρύχων στη Χιλή για 69 μέρες. Η έκθεση της επιτροπής, που αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή, κατηγορεί τους ιδιοκτήτες του ορυχείου Alejandro Bohn και Marcelo Kemeny για αμέλεια και ελλιπή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, κατηγορίες που οι ίδιοι αρνήθηκαν. Επιπρόσθετα, η επιτροπή έκρινε πως υπάρχουν ευθύνες και στην Επιτροπή Ασφάλειας των Ορυχείων της χώρας για την αδυναμία της να επιβάλει τους νόμους. Ανθρακωρύχοι και οι συγγενείς τους έχουν κατηγορήσει την εταιρεία αλλά και την Επιτροπή Ασφάλειας των Ορυχείων για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, καθώς, μέσα σε έξι χρόνια έχουν σημειωθεί τρεις θάνατοι και δεκάδες ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορυχείο Σαν Χοσέ, στην έρημο Ατακάμα, οι οποίες ανάγκασαν 33 ανθρακωρύχους να παραμείνουν σε βάθος 700 μέτρων στα έγκατα της γης για 69 ημέρες.

  • Σεισμός 5,5 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στις νότιες περιοχές της χώρας, στο Μπίο Μπίο και τη Λα Αραουκάνια, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ