Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Εκκλήσεις ενότητας μεταξύ σουνιτών - σιιτών

ΜΑΝΑΜΑ.--

Εκκληση ενότητας απηύθυναν, χθες, ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου σιιτικού συνασπισμού, του Wafeq, μετά τις ολονύχτιες συγκρούσεις στη μικρή πόλη Χάμαντ, ανάμεσα σε ολιγάριθμες ομάδες σουνιτών και σιιτών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Ολες οι εκδοχές συγκλίνουν ότι τα επεισόδια άρχισαν μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα.

Η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η ένταση μεταξύ των δύο σεχτών είναι εξαιρετικά μεγάλη και γι' αυτό, χθες, οι δηλώσεις σχεδόν όλων των ηγετικών στελεχών των διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν, κατά χιλιάδες, εκ νέου στη Μανάμα, ήταν για «εθνική ενότητα». Την ίδια ώρα, επανέλαβαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στο διάλογο τον οποίο έχει καλέσει ο πρίγκιπας διάδοχος, καθιστώντας σαφές, όμως, ότι θα πρέπει να τεθούν «επί τάπητος» όλα τα μείζονα ζητήματα και να μην είναι «διακοσμητικός».

Υπενθυμίζεται ότι στο εμιράτο του Μπαχρέιν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Σ. Αραβία και κυρίως από τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της, η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι σιίτες, η βασιλική οικογένεια Κχαλίφα σουνίτες, και ένα από τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι διαδηλωτές είναι οι μαζικές χορηγήσεις υπηκοότητας σε σουνίτες από άλλες χώρες, με απώτερο στόχο την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ