Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική

ΜΠΟΙΖΙ.--

Το νομοθετικό σώμα του Αϊντάχο ενέκρινε χτες με 48 ψήφους υπέρ και 22 κατά το μέτρο που περιορίζει το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων των εκπαιδευτικών των κρατικών σχολείων, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη Μπούτσερ Οτερ.

Την ίδια στιγμή που ψηφιζόταν το παραπάνω μέτρο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ - Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο, Αϊόβα, Φλόριντα και Τενεσί - ενάντια στην επίθεση που δέχονται για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Στο Γουισκόνσιν συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως ο κυβερνήτης Σκοτ Γουόκερ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους 14 Δημοκρατικούς γερουσιαστές που έχουν καταφύγει στο γειτονικό Ιλινόις εδώ και μέρες, ώστε να μην υπάρξει απαρτία για συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Γερουσία.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστή η δημοσκόπηση του «Reuters» και του ινστιτούτου «Ipsos», που δείχνει το 64% των Αμερικανών να πιστεύει ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. Εκτίμηση που πηγάζει από τη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ