Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στο φως οι «επιχειρήσεις» των ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ._

Νέα στοιχεία για τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δημιουργήσει αποσταθεροποιητικές τάσεις και αντεπαναστατικές ενέργειες με την εισαγωγή εξελιγμένων συστημάτων τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας έδωσαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα οι κουβανικές αρχές.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι αρχές των ΗΠΑ, μέσω και του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, προσέγγισαν τον προγραμματιστή Νταλέξις Γκονζάλες Μαντρούγκα για να εισάγει ένα περίπλοκο εξοπλισμό και να εγκαταστήσει συγκεκριμένο δίκτυο για να μεταδίδονται απευθείας στο Γραφείο Συμφερόντων απόρρητες πληροφορίες με την μορφή αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, ακόμα και απευθείας στο έδαφος των ΗΠΑ. Μετέφεραν στην χώρα εξοπλισμό κρυμμένο μέσα σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το σέρφινγκ. Επιχείρησαν ακόμα να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές γνώσεις του Μαντρούγκα για ανταλλαγή πληροφοριών και οδηγιών με στόχο την δημιουργία αποσταθεροποιητικών στοιχείων μέσα στην Κούβα. Από τη μεριά του ο Μαντρούγκα - που οι ΗΠΑ θεωρούσαν πράκτορά τους με τον κωδικό «Αλεχάνδρο» - δούλευε για την πατρίδα του ως πράκτορας «Ραούλ» και συνέβαλε στην αποκάλυψη του όλου σχεδίου.

Στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, με το υλικό που συγκέντρωσε ο «Ραούλ», αποκαλύπτει τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, συναντήσεις με αντεπαναστάτες οι οποίοι δίνουν οδηγίες για την «επιχείρηση». Τέτοιες δραστηριότητες ενάντια στην Κούβα έχουν σχεδιαστεί και χρηματοδοτηθεί από την δεκαετία του '60 από τις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ με εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ