Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί κοινοτικού δικαίου

Με ανακοίνωσή του (23.3) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζει την έκπληξή του, γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε ότι προγραμματίζει την έκδοση απόφασης, σύμφωνα με την οποία τα βρεφικά γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας (0 - 6 μηνών), θα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ, «με στόχο», όπως είπε, «να πέσει η τιμή του στο μισό από τα 26 ευρώ σήμερα».

Και «προς αποκατάσταση της αλήθειας» όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνει ότι η «διάθεση από τα φαρμακεία των βρεφικών γαλάτων για τη διατροφή των νεογνών γίνεται μετά από σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με στόχο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, την προστασία της Δημόσιας Υγείας». Και προσθέτει ότι από ένα βρεφικό γάλα που πωλείται από τα φαρμακεία στην τιμή των 26 ευρώ το κέρδος του φαρμακοποιού είναι μόνο 3 ευρώ και ο ΦΠΑ είναι 3 ευρώ.

Η αλήθεια είναι τούτη: Πως με κοινοτικές εντολές - μαζί με την τρόικα - απελευθερώθηκε το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη για τα γάλατα είναι προάγγελος για προώθηση και των φαρμάκων προς τα ράφια των σούπερ - μάρκετς. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε στην υπηρεσία του κεφαλαίου να αυξήσει τα κέρδη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ