Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και οι αντιδράσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο Κρήτης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο Κρήτης
Με κεντρικό σύνθημα στα πανό των Επιτροπών Ειρήνης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και κεντρικό σύνθημα «Να κλείσει η βάση της Σούδας» διαδήλωσαν χτες το απόγευμα και στους τρεις νομούς εκατοντάδες κόσμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, και του ΜΑΣ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο λαό της Λιβύης με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο Ηράκλειο άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κορνάρου όπου είχε δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού.

Με το σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, το πανό της Επιτροπής Ειρήνης, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το κεντρικό πανό των μετώπων δόθηκε το σύνθημα και ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στα Νέα Καταστήματα και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη με τα πανό της Επιτροπής Ειρήνης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συγκέντρωση και πορεία έγινε και στο Ρέθυμνο, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο της πόλης.

Την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα

Συλλαλητήριο καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσπρωτία, την Τρίτη 29 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. μπροστά στον ΟΤΕ.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 13ου Γυμνασίου - Λυκείου, με θέμα «Οι εξελίξεις στη Β. Αφρική και η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη».
Καταδικάζουν την επέμβαση

Τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, καταγγέλλουν με ψηφίσματά τους τα Δημοτικά Συμβούλια Αλεξανδρούπολης και Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Τα ψηφίσματα εκδόθηκαν μετά από πρόταση των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), με ανακοίνωσή του καταδικάζει και καταγγέλλει την επέμβαση, που γίνεται με εργαλείο τον ΟΗΕ, ενάντια στο λαό της Λιβύης. «Η άμεση ή έμμεση εμπλοκή της δικής μας χώρας βάζει σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό», σημειώνει μεταξύ άλλων. «Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την υποστηρίζουν γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα εναντίον του λαού τη Λιβύης. Εμείς, οι εικαστικοί καλλιτέχνες ζητάμε: Να πάψει η στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Λιβύης. Καμιά άμεση ή έμμεση εμπλοκή της χώρας μας. Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις, τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια για τα πολεμικά τους πλοία και αεροπλάνα. Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατιωτικά μέσα από τη Λιβύη, καθώς και όλα τα στρατιωτικά σώματα που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης».

  • «Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Λιβύη, που εξαπέλυσαν οι γνωστοί ιμπεριαλιστές δολοφόνοι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, το ΝΑΤΟ συνολικά, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας» καταδικάζει και το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής. «Υποκριτικά ξεστομίζουν ανθρωπιστικές κορόνες, ενώ μέχρι πρόσφατα στήριζαν τον Καντάφι», αναφέρεται, τονίζοντας πως «ο λαός της Λιβύης πρέπει να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».
  • Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών του Αντιδικτατορικού αγώνα - ΣΦΕΑ 1967-1974 καταδικάζει τις απροκάλυπτες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ - ΕΕ στα εσωτερικά των χωρών της Β. Αφρικής, με πρόσχημα την προστασία των αμάχων πολιτών. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ιδιαίτερα καταδικάζει τις στρατιωτικές επιθέσεις στο λιβυκό έδαφος και απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και κάθε ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης. Στηρίζει το δικαίωμα του λιβυκού λαού για αυτοδιάθεση και για πλήρη κυριαρχία της χώρας του πάνω στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, πάνω στα κοιτάσματα πετρελαίου. Ενώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση: Να σταματήσει κάθε είδους συμμετοχή στο νέο αυτό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσει, έστω και τώρα, τη βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται σε αποστολές εκτός ελληνικών συνόρων. Τέλος, καλεί τα μέλη του Συνδέσμου, το λαό και τη νεολαία να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για το σταμάτημα του πολέμου αυτού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ