Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Αντιδρούν στις «απειλές»

Την αντίθεσή της στις «απειλές» που εμφανίστηκε να εξαπολύει προχτές ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν εάν δε μειωθούν μέσα στις επόμενες μέρες οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων στις εθνικές οδούς και στο Λασίθι, εκφράζει με επιστολή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ). «Οι βενζινοπώλες δεν είναι αυτοί που διαμορφώνουν τα βασικά επίπεδα των τιμών», επισημαίνει η Ομοσπονδία, και υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε επιβολή πλαφόν θα αποτύχει εάν δεν προβλέπει την ταυτόχρονη επιβολή του σε όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο στη λιανική».

Οσον αφορά στις τιμές πώλησης των βενζινών στα πρατήρια των εθνικών οδών η ΟΒΕ αναφέρει πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ιδιολειτουργούν εταιρείες πετρελαιοειδών, επομένως δεν είναι θέμα βενζινοπωλών αλλά των εταιρειών, ενώ για το Λασίθι και γενικότερα για τα βενζινάδικα της επαρχίας, όπου παρατηρούνται παραδοσιακά υψηλές τιμές, επικαλείται δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων.

Ακόμη, η ΟΒΕ τονίζει ότι εάν δε μειωθούν δραστικά οι φόροι δεν είναι δυνατό να ανακουφιστούν οι καταναλωτές και καταλήγει ότι ο βενζινοπώλης δεν είναι σε θέση να παίξει καθοριστικό ρόλο στις τιμές όταν, όπως υποστηρίζει, το μεικτό κέρδος του είναι 4,6 λεπτά ανά λίτρο. Ζητάει, τέλος, η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών να γίνει κάθετα σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης των καυσίμων.

Αντίθετη στην επιβολή πλαφόν και μάλιστα μόνο στα πρατήρια εμφανίζεται με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ