Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Αξιώνουν ... προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων

Παράλληλα, ζητούν φορολογικές ελαφρύνσεις

Μείωση του ΦΠΑ για τα ταξιδιωτικά γραφεία και νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και προσαρμογή της απασχόλησης του προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων, ήταν μερικά από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου τους (HATTA). Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος εκθείασε το ρόλο των τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, στο χαιρετισμό του, ενώ η κυβέρνηση επιφύλαξε και ένα... δώρο, με την απόφαση επιδότησης μέρους των ασφαλιστικών εισφορών για το μόνιμο προσωπικό και επιχορήγηση έως 3 μήνες για την πρόσληψη ή επαναπρόσληψη εποχικού προσωπικού από τα Γραφεία.

Ο υπουργός, αφού τόνισε την κομβική σημασία της συνεργασίας του κράτους με τους τουριστικούς φορείς, (που έχει γίνει πράξη με την πρόθυμη εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού από την κυβέρνηση) σημείωσε ότι οι «τουρ οπερέιτορς» έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την αλλαγή του κλίματος στη Γερμανία, την αύξηση της κίνησης από τη Ρωσία και στην παροχή συμβουλών για την Κίνα!

Οι επισημάνσεις του υπουργού έγιναν παρά την αρνητική εμπειρία προηγούμενων χρόνων, όπου οι μεγάλοι ξένοι οργανωτές ταξιδιών αυξομείωναν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους, ενώ «πνίγουν» τις μικρότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η κατάσταση έφτασε πριν από μερικούς μήνες στο «απροχώρητο», όταν ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ «Thomas Cook» αποφάσισε με το έτσι θέλω να μειώσει κατά 5% τις συμφωνημένες τιμές με τους ξενοδόχους, ενώ και η TUI πίεζε για μειώσεις τιμών. Μάλιστα, το ίδιο το υπουργείο εμφανίστηκε να στηρίζει την κίνηση ξενοδόχων να υποσκελίσουν τους τουρ οπερέιτορς με τη διευκόλυνση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, ώστε να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα. Αυτό το τελευταίο, σχολιάστηκε αρνητικά από τον απερχόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου Γ. Τελώνη, ο οποίος ανέφερε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων εταιριών δεν ξοδεύουν πολλά, ενώ το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρ οπερέιτορς από μία αγορά είναι καταστροφικό. Ζήτησε επίσης ένα «στρατηγικό δόγμα» για τον τουρισμό, συντασσόμενος με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να ταυτιστεί το επιχειρηματικό τους συμφέρον με το... εθνικό συμφέρον!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ