Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
Δεν έχει όριο η ξεφτίλα της ΠΑΣΕΓΕΣ

Εφτασε σε σημείο να ταυτίζει το σοσιαλισμό με το φασισμό!

Η «πρασινογάλαζη» διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς χρησιμοποιώντας υβριστικά, εξοργιστικά και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα. Κι αυτό δεν το κάνει επειδή βλάπτονται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και θα κλείσουν χιλιάδες συνεταιρισμοί.

Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αποφασίσει να φτιάξει λίγους συνεταιρισμούς για μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, όπως επιτάσσουν οι σχεδιασμοί της ΕΕ και των μονοπωλίων. Την ίδια πολιτική στηρίζουν φυσικά και οι καρεκλοκένταυροι της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ομως, ο εκσυγχρονισμός του καπιταλισμού φαίνεται πως δε χρειάζεται πλέον τον παρασιτικό ρόλο τους. Η κυβέρνηση πράγματι προωθεί για ψήφιση ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο, αλλά όχι για τους λόγους που φωνασκεί η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η ξεπουλημένη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει λόγο για κρατικοποίηση των συνεταιρισμών. Δε νομίζουμε ότι μόνο αυτό κατάλαβαν εκεί στην ΠΑΣΕΓΕΣ... Εφτασαν σε σημείο να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι πρόκειται για «σοβιετικού τύπου οργάνωση της πολιτείας που εισήγαγε ο υπαρκτός σοσιαλισμός και την συντεχνιακή συγκρότηση της κοινωνίας που επαγγέλθηκε ο μεσογειακός φασισμός (Σύνταγμα Σαλαζάρ)»! Μέσα στην πρεμούρα τους, παραληρούν, υβρίζουν και συκοφαντούν, δίνοντας και σοσιαλιστικό άλλοθι στην κυβέρνηση και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Φτάνουν στο προκλητικό σημείο να ταυτίζουν το σοσιαλισμό με το φασισμό! Ο αντικομμουνισμός τους ταυτίζεται με τη σαπίλα τους και η κατάντια τους δεν έχει όρια!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εμφανές ότι κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που διαλύει τους συνεταιρισμούς και οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες. Οπου τη γη τους και τις όποιες επιδοτήσεις θα τις συγκεντρώσουν λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες, που θα παράγουν και θα λειτουργούν όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτό είναι το πρόβλημα για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και για τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές οργανώσεις. Βέβαια, οι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι υπέρμαχοι αυτής της ολέθριας πολιτικής. Και δεν αντέδρασαν καθόλου ούτε στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για το διαχωρισμό των αγροτών σε επαγγελματίες και μη, ούτε επίσης στο αρνητικό νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ, στο οποίο βέβαια υπάρχει και «παχυλή» εισφορά σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, υπέρ της ΠΑΣΕΓΕΣ... Η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ βέβαια δεν αντέδρασε ούτε στα απαράδεκτα άρθρα του νομοσχεδίου για τον αγροτικό συνδικαλισμό.

Οι εκάστοτε διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ στήριζαν και υλοποιούσαν χρόνια τώρα τις αντιαγροτικές αποφάσεις της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων. Στήριξαν τις χωματερές, κατάντησαν τους συνεταιρισμούς ομάδες παραγωγών, διέλυσαν το συνεταιριστικό κίνημα και στέκονταν πάντα απέναντι στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών. Η πείρα και η ζωή έδειξαν μέχρι τώρα ότι η πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ έβλαψε την αγροτική παραγωγή και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Δείχνουν επίσης ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής δε δίνει καμία προοπτική. Οι μέχρι τώρα «πρασινογάλαζοι» διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα των συνεταιρισμών και για ό,τι συμβαίνει σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, όπως επίσης και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ