Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απροκάλυπτη κοροϊδία

Ανακοίνωση - παρέμβαση της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τους αγρότες, εντείνει την προπαγάνδα ότι μπορεί να γίνει κάτι, αν κάθε περιφέρεια αναπτύξει και προωθήσει τα δικά της προϊόντα, ότι μπορούν τα καλάθια αγροτικής παραγωγής να είναι απάντηση στην οικονομική κρίση.

Πρόκειται για απροκάλυπτη κοροϊδία. Γιατί οι πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την ανεργία, έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση την εγχώρια παραγωγή και τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα. Την ίδια στιγμή, το κόστος παραγωγής αυξάνεται υπέρογκα με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, τις αυξήσεις στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια κ.ά.

Αυτοί που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει στο ξεκλήρισμα πάνω από 180.000 αγροτικά νοικοκυριά σε λίγα μόλις χρόνια, αυτοί που με το έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο έχουν οδηγήσει στην απώλεια πάνω από 30 δισ. ευρώ σε μια δεκαετία, προκαλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους, διακηρύσσοντας ότι με τα τοπικά «καλάθια» μπορεί ο αγροτικός τομέας να αποτελέσει το κλειδί για έξοδο από την κρίση, ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει το «κέντρο αγροτικής ανάπτυξης της χώρας».

Με τη νέα μάλιστα αναθεώρηση της ΚΑΠ 2014-2020 και τη μείωση κατά 40% των επιδοτήσεων θα υπάρξει παραπέρα επιδείνωση της θέσης των μικρομεσαίων αγροτών, με τον αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις των «ανενεργών αγροτών», της πλειοψηφίας δηλαδή των μικρομεσαίων αγροτών, όπως και με τον αποκλεισμό τους από τους Συνεταιρισμούς με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το νέο κανονισμό - χαράτσι του ΕΛΓΑ και άλλα αντιαγροτικά μέτρα που καθημερινά παίρνονται.

Μ' αυτές τις συνθήκες, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν να έχουν μέλλον. Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, στην εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής που θα έχει επίκεντρό της την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και τη διατροφή των εργαζομένων με φτηνά, ασφαλή και υγιή είδη διατροφής. Βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων, στη δημιουργία κρατικού φορέα συγκέντρωσης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων. Βρίσκεται στην οργάνωση σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα του μικρού κλήρου και τη μείωση του κόστους παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ