Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Καταγγέλλουν τη διοίκηση για διασπάθιση χρήματος

Για προμελετημένη διασπάθιση δημόσιου χρήματος καταγγέλλουν τη διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» οι τεχνικοί αεροπλάνων της εταιρίας και ετοιμάζουν μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης και παντός υπευθύνου.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), η διοίκηση της ΟΑ αποφάσισε να στείλει για συντήρηση αεροπλάνο της εταιρίας σε ξένο επισκευαστικό κέντρο, με υπερδιπλάσιο κόστος και ποιότητα εργασίας πολύ πιο χαμηλή από αυτή που γίνεται στην Ελλάδα από τους τεχνικούς του εθνικού αερομεταφορέα. Σημειώνεται ότι στο ίδιο (εγγλέζικο) επισκευαστικό κέντρο είχε σταλεί και στο παρελθόν, επί διοίκησης των Βρετανών της «Μπρίτις Αιργουέις», αεροσκάφος της ΟΑ για συντήρηση, με δαπάνη 117.300.000 δρχ., έναντι 57.704.000 δρχ. αν η συντήρηση γινόταν από τους τεχνικούς της ΟΑ στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της ΕΠΤΑΟΑ τονίζουν ότι τουλάχιστον τέσσερις φορές έχουν επισημάνει στη διοίκηση της ΟΑ ότι η χρόνια έλλειψη τεχνικών θα οδηγήσει μαθηματικά την εταιρία στην αποστολή αεροπλάνων της σε ξένα επισκευαστικά κέντρα.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης θεωρούν την απόφαση αυτή της διοίκησης της ΟΑ «προμελετημένη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που πιθανά κινήθηκε μέσα από παράνομες οικονομικές συναλλαγές διοίκησης και μεσαζόντων, που εκπροσωπούν τα διάφορα επισκευαστικά κέντρα». Παράλληλα, θεωρούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών «ηθικό αυτουργό», μια και επανειλημμένα με επιστολές τους τον έχουν προειδοποιήσει για την κατάσταση στην ΟΑ και πώς θα εξελισσόταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ