Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νίκη = πρώτη θέση

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας του Γ' ομίλου ψάχνει σήμερα στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός, όπου στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής στην Α' φάση της Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (21.30 ΑΛΦΑ). Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να επικεντρωθούν στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι. Σε συνομιλία του με τους παίκτες ο Ελληνας τεχνικός τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα πανηγύρια, να δείξουν τη δέουσα προσοχή στους Ισραηλινούς, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η πρώτη θέση του ομίλου. «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Χάποελ, αφού παρά το γεγονός ότι έχει πετύχει μόνο δυο νίκες στην Ευρωλίγκα παραμένει επικίνδυνη ομάδα ιδιαίτερα στην έδρα της. Εμείς πρέπει να παίξουμε σοβαρά και στα 40' για να φύγουμε νικητές από το Ισραήλ» επισήμανε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Στην αποστολή δε μετείχε ο Ινιάκι ντε Μιγκέλ, αφού επρόκειτο να γεννήσει η γυναίκα του. Μοναδικό πρόβλημα είναι η μέση του Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος θα παρουσιαστεί εναντίον της Χάποελ και μετά θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή (βοηθούσης της διακοπής), ώστε να χαίρει άκρας υγείας όταν ξαναστηθούν οι ομάδες στα... κουλουάρ.

Για την ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τους Λόντον Τάουερς στο Λονδίνο (21.30), με τον Κώστα Φλεβαράκη να αναζητεί ψηλούς και να τα έχει με την... τύχη του. Αλλωστε, με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει φέτος ο «Δικέφαλος», να του τραυματιστούν και οι δυο ψηλοί (Νταϊνένκο - Γιαννούλης) στην ίδια φάση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο...

Τη ρεβάνς για την ήττα του στην Κροατία θέλει ο Παναθηναϊκός σήμερα, που στα πλαίσια της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (21.30 ΤΕΜΠΟ) τη Σπλιτ, θέλοντας τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί στο ρετιρέ του ομίλου του. «Είναι νεανική ομάδα, παίζει επιθετική άμυνα με στόχο τον αιφνιδιασμό και έχει ευχέρεια στα επιθετικά ριμπάουντ. Εχουμε βελτιωθεί στην επίθεση σε σύγκριση μ' αυτό που παρουσιάσαμε στην πρώτη μας συνάντηση. Αυτό που θα επιδιώξουμε θα είναι η προσοχή στην άμυνα, ώστε να βγάλουμε τους αιφνιδιασμούς που δεν είχαμε εναντίον του Ολυμπιακού», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες του έχουν ξεχάσει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Για την ίδια διοργάνωση ο Ηρακλής αναζητά τη νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν (21.30 ΤV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ