Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία των μονοπωλίων...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό, που δήλωσε χτες ότι «δεν απεμπολείται ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ», όσο κι αν μας κάνει εντύπωση.

Κι αυτό γιατί, απλούστατα, δε γίνεται να απεμπολήσει κανείς κάτι, που, ούτως ή άλλως, δεν έχει!

Γιατί, βέβαια, το τελειωτικό ξεπούλημα που ετοιμάζουν για τις ΔΕΚΟ γενικώς δεν είναι παρά ένα βήμα ολοκλήρωσης της παράδοσής τους στα ιδιωτικά συμφέροντα που ισχύει εδώ και χρόνια.

Εκτός κι αν τους διαφεύγει πως η ΔΕΗ λειτουργεί για να «ταΐζει» με δωρεάν ρεύμα τις μεγάλες βιομηχανίες, να πληρώνει τους παραγωγούς «εναλλακτικού» ρεύματος και, φυσικά, να μεταφέρει αυτά τα βάρη στους καταναλωτές.

Μήπως ξεχνούν πως ο ΟΤΕ υπάρχει για να έχουν ένα σίγουρο (και πληρωμένο από τους φορολογούμενους εργαζόμενους) δίκτυο οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και να θησαυρίζουν χρησιμοποιώντας το δίκτυο τσάμπα;

Εφόσον, λοιπόν, με τον όρο «δημόσιος έλεγχος» εννοούν το να είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία των ΔΕΚΟ υπέρ του κεφαλαίου, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι σκοπεύουν να τον διατηρήσουν.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, όμως, του υπουργού Οικονομίας είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακές! «Εγκλημα η φοροδιαφυγή», δήλωσε χτες και μας ...έβαλε στη θέση μας ως λαό!

Αλήθεια, η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και το κλείσιμο Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία (όπως, π.χ., στο ΑΧΕΠΑ) τι είναι; Το να κλείνεις Κέντρα Υγείας για να επιδοτήσεις τράπεζες τι είναι;

Το να έχεις νησιά του Αιγαίου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και πλοία με ανασφάλιστους εργάτες με ατελείωτα ωράρια πώς τους φαίνεται; Το να δημιουργείς κάθε μέρα εκατοντάδες ανέργους με τι τους μοιάζει;

Καλό θα είναι να προσέχουν τις εκφράσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη, γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο εγκληματικό από την πολιτική που εφαρμόζουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ