Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παιγνίδια εντυπώσεων στις πλάτες του λαού

Επιμένει στις αποκαλύψεις Στρος Καν, ώστε να μη μιλήσει για την ταμπακιέρα των μέτρων που στηρίζει

Ανυπακοή στην πολιτική του κεφαλαίου, πάλη για την ανατροπή της είναι ο δρόμος που συμφέρει το λαό
Ανυπακοή στην πολιτική του κεφαλαίου, πάλη για την ανατροπή της είναι ο δρόμος που συμφέρει το λαό
Ως όπλο στο δικομματικό καυγά για την κυβερνητική εξουσία χρησιμοποιεί το απόσπασμα με τις «αποκαλύψεις» του Στρος Καν η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή βάζει πλάτες για να εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στελεχών της, προκύπτει ότι βασικός στόχος είναι να πλήξει την «αξιοπιστία» - όπως λένε - του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα να ενισχύσει τη δική της θέση στη διαμάχη για το πηδάλιο της εξουσίας.

Στο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, τα στελέχη της ΝΔ θέτουν διαρκώς υποκριτικά ερωτήματα για τα «κίνητρα» δήθεν του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε «μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή στο ΔΝΤ», δίχως βέβαια να αγγίζουν ή να αμφισβητούν στο ελάχιστο την ουσία και τους στόχους του μνημονίου και της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. «Ο κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις υπόγειες επαφές του με τον κ. Στρος Καν, εξανεμίζει και τα έσχατα υπολείμματα της αξιοπιστίας του», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ προετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα δέσμη φιλομονοπωλιακών προτάσεων την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο, που θα λανσάρει ως δήθεν «λύση εξόδου» από την κρίση. Ο Α. Σαμαράς δε θα διστάσει ταυτόχρονα να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, μοιράζοντας απατηλές υποσχέσεις για δήθεν αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. «Αδικίες έγιναν πολλές. Ασφαλώς δεν είπαμε ποτέ ότι μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε όλες μονομιάς. Αλλά μία τουλάχιστον θα την αποκαταστήσουμε αμέσως: τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ