Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δεκανίκια του συστήματος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ολοκληρωτικά ταγμένοι στην υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που τα δίνει όλα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο και την ίδια στιγμή τα παίρνει όλα από τους εργαζόμενους καταδικάζοντάς τους στην ανεργία, στην εργασιακή εξαθλίωση, στους μισθούς πείνας, είναι η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της που έχουν την πλειοψηφία της διοίκησης της κλαδικής Ομοσπονδίας.

Ετσι, λοιπόν, με χτεσινή της ανακοίνωση με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), χαρακτηρίζει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, που είναι νέες γενναίες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, ακόμα πιο φτηνοί εργαζόμενοι, εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, ως «πρωτοβουλίες» για την τόνωση της «βαριάς βιομηχανίας» της ελληνικής οικονομίας, του τουρισμού. «Μυξοκλαίει», δε, γιατί, όπως αναφέρει, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Τουρισμού δε βρήκαν «καμία λέξη υποστήριξης και διασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων...».

Την ίδια στιγμή που εκφράζει την απογοήτευσή της γιατί ο πρωθυπουργός και υπουργός Τουρισμού δε «βρήκαν καμία λέξη υποστήριξης και διασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων...», σπεύδει να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους εργοδότες αφού ωμά δηλώνει ότι «η κοινωνία και η πολιτεία οφείλουν να τους στηρίζουν και να τους επιδοτούν γενναιόδωρα...»! Παραπονιέται, όμως, γιατί οι εργοδότες «δεν διστάζουν να επιδεικνύουν ακραία δείγματα βουλιμίας και ανάλγητης αντικοινωνικής συμπεριφοράς...». Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου το κεφάλαιο λειτουργεί με μοναδικό σκοπό και στόχο το κέρδος, την αρπαγή όλο και μεγαλύτερου μέρους του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι - και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες κρίσης το κεφάλαιο γίνεται ακόμα πιο επιθετικό για τη διασφάλιση και θωράκιση της κερδοφορίας του - αλλά κάποιοι αχόρταγοι εργοδότες.

Τέλος, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας επιτίθεται με μια εμετική φρασεολογία στους εργαζόμενους και στο κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας χαρακτηρίζοντας «νεοσταλινικές φασίζουσες φωνούλες του Περισσού...» τους συγκεντρωμένους του κλάδου - μετά από κάλεσμα του κλαδικού Συνδικάτου - έξω από το Μέγαρο Μουσικής, προχτές, όπου γινόταν η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στην οποία τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (απόφοιτος της Ακαδημίας της ΓΣΕΕ) έσπευσαν να ανταποκριθούν με την παρουσία τους. Με τέτοια συνδικαλιστική ηγεσία οι εργαζόμενοι του κλάδου πάνε στην κόλαση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναλαμβάνει τον ρόλο του «γραφείου ευρέσεως εργασίας» για λογαριασμό των μεγαλοξενοδόχων (2022-05-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας (2021-01-26 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Τουρισμό - Επισιτισμό (2020-06-02 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την πτώχευση της «Thomas Cook» (2019-09-26 00:00:00.0)
Τουρισμός για λίγους (2013-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ