Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ

ΥΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ: «Το Κέντρο της πόλης δείχνει να έχει παραδοθεί σε ομάδες που βιαιοπραγούν, υποκινούμενες από τις δικές τους επιδιώξεις (...) Γεγονότα όπως η αστυνομική βία σε διαδηλωτές στη μια περίπτωση και η ειδεχθής δολοφονία ενός ανύποπτου πολίτη από την άλλη, δίνουν τις αφορμές για ακρότητες και εκδηλώσεις βίας και αυτοδικίας. Οσοι διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση δεν έχουν συνάφεια - αντίθετα συχνά συμπλέκονται μεταξύ τους. Αλλά το αποτέλεσμα της δραστηριότητάς τους λειτουργεί συμπληρωτικά στη μετατροπή του Κέντρου της Αθήνας σε επικίνδυνη ζώνη» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «Διαθέσεις αυτοάμυνας εκδηλώνονται, ρατσιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία δραστηριοποιούνται, κλίμα που μέχρι και εμφυλιοπολεμικό μπορεί να χαρακτηριστεί διαμορφώνεται, και την ίδια ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας μοιάζουν να μην είναι σε θέση ν' ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους και να διασφαλίσουν τη νομιμότητα, έχοντας να σηκώσουν ένα βαρύ φορτίο υποχρεώσεων που συχνά δεν υπερβαίνουν μόνο τις δυνάμεις τους αλλά και τις αρμοδιότητές τους» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Κάποιοι μέσα στο σώμα της αστυνομίας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον πολιτικό προϊστάμενό τους κι έχουν το δικό τους χαβά. Οπωσδήποτε κάτι συμβαίνει στο εσωτερικό των αστυνομικών υπηρεσιών (...) Μπορεί να είναι εξοργισμένος ο υπουργός, αλλά άλλο τόσο εξοργιστικό είναι το καθυστερημένο προσκλητήριό του στις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε "να τεθούν το πλαίσιο και οι πρωτοβουλίες για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών, με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους δικαίου". Εκ του αποτελέσματος κρινόμενος, αποδεικνύεται ανεπαρκής (...) Οποια ΕΔΕ και αν γίνει για τους υπευθύνους τής παρά τρίχα δολοφονίας του 31χρονου θα είναι στάχτη στα μάτια. Το πρόβλημα δεν έγκειται στους 5-10 τάχα λυσσασμένους των ΜΑΤ, αλλά στο ότι ακόμη υπάρχει εκείνη η δομή στα Σώματα Ασφαλείας που επιτρέπει στον κάθε ανεγκέφαλο να απειλεί την ασφάλεια πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ