Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Συζητούν για μπίζνες στην Ενέργεια

Η «αξιοποίηση» των ενεργειακών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιονίου Πελάγους προς όφελος ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων και οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία προς την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Ελλάδας βρέθηκαν στον επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γ. Στόλτεμπεργκ, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Οσλο.

«Υπάρχουν πολλά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία προς την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Η Νορβηγία συμμετέχει σε αυτά τα έργα και επιθυμούμε ιδιαιτέρως μια ακόμα στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, που θα αφορά στα εμπορικά έργα, αλλά και στη διαχείριση έργων που έχουν να κάνουν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο», τόνισε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι δύο χώρες «θα συνεργαστούμε και για τη διεξαγωγή ερευνών στο Ιόνιο», σημειώνοντας ότι «Νορβηγία διαθέτει πείρα, όχι μόνο στο πεδίο της έρευνας, αλλά και στη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, που είναι πολύ επωφελή για το δημόσιο συμφέρον». Οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για τη συμμετοχή Ελλάδας και Νορβηγίας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, καθώς η Νορβηγία συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις με έξι μαχητικά F-16 που σταθμεύουν σε αεροδρόμια της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ